Tânărul împușcat de polițiști după ce șoferul a refuzat să oprească la semnalul acestora, a murit

Tânărul împușcat de un polițist în urma unei urmăriri la Moldovița a murit marți dimineață, 10 ianuarie, în Spitalul Județean Suceava.

Ian 10, 2023 - 15:07
Ian 10, 2023 - 16:49
Urmărește-ne peGoogle news
Tânărul împușcat de polițiști după ce șoferul a refuzat să oprească la semnalul acestora, a murit
Foto: IPJ SIbiu/ imagine cu caracter ilustrativ

Florin Negură a ajuns sâmbătă noapte la Unitatea Primire Urgențe conștient. Luni, medicii au anunțat că starea sa de sănătate s-a deteriorat, acesta aflându-se la ATI, potrivit Monitorul de Suceava.

Foto: Tânărul împușcat în spate de polițiști - Botoșăneanul

Tânărul de 21 de ani din Moldovița a ajuns la spital după ce a fost împușcat în spate de polițiști. Șoferul mașinii în care se afla, alături de trei amici, a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor, astfel că oamenii legii au urmărit autoturismul pe o distanță de mai mulți kilometri.

Polițiștii Secției Rurală Vama au încercat să oprească mașina suspectă în interiorul satului Moldovița. Șoferul nu doar că nu a respectat semnalele, ci a accelerat cu intenția vădită de a scăpa. O vreme, urmărirea a fost pe drumul județean din sat, motiv pentru care polițiștii i-au cerut insistent șoferului, prin sistemul acustic, să oprească.

La un moment dat, fugarii au intrat pe un drum forestier. Acolo, polițiștii au tras două focuri de avertisment în aer, iar al treilea spre mașină. Autospeciala de poliție nu a mai putut continua urmărirea din cauza terenului accidentat.

La scurt timp însă, un telefon la 112 anunța că o persoană a fost rănită prin împușcare, fiind cerut ajutorul unui echipaj medical.

Tânărul împușcat era conștient și cooperant din punct de vedere medical, însă reticent în a oferi date cu privire la șoferul vehiculului, înmatriculat în Marea Britanie.

Toți tinerii din mașină erau băuți, iar în mașină erau mai multe sticle de băuturi alcoolice. În urma cercetărilor a fost identificat șoferul, pe numele său fiind deschis un dosar penal.