Un irakian și-a înjunghiat soția româncă, a rănit grav doi polițiști și le-a furat armele

O serie de incidente deosebit de violente a avut loc în Austria, în toate fiind implicat un irakian ce și-a înjunghiat soția româncă, a rănit grav doi tineri polițiști și a furat o mașină în plin trafic amenințându-i șoferul cu arma.

Ian 10, 2023 - 13:19
Urmărește-ne peGoogle news
Un irakian și-a înjunghiat soția româncă, a rănit grav doi polițiști și le-a furat armele
Foto: Captură Video

Incidentele din orașul Linz au început luni dimineață devreme, la ora 6:40 când poliția a primit un apel de urgență de la o româncă de 42 de ani, ce fusese atacată de soțul ei, în apartamentul în care locuia, cu o lovitură de cuțit în spate și una în abdomen, potrivit Kurier.

Șeful departamentului de poliție, Andreas Pilsl, a explicat că la ora 7 dimineața deja erau 170 de polițiști în operațiunile de căutare și la puncte de control, dar totul a fost îngreunat de faptul că românca le-a spus că bărbatul a fugit cu o dubă albă, fără să știe că autovehiculul era în service, iar irakianul conducea un VW Passat negru împrumutat.

Potrivit poliției, după ce și-a atacat soția, s-a dus la respectivul service, dar mașina sa nu era gata, așa că s-a dus la locul de muncă al soției sale, unde a amenințat cu două cuțite un coleg de serviciu al acesteia.

„Este evident că motivul a fost gelozia", a afirmat Ulrike Breiteneder, de la procuratura din Linz.

Ulterior, irakianul de 41 de ani, ce stătea legal în Austria, s-a dus spre centrul orașului, unde a atacat doi tineri polițiști (o polițistă de 21 de ani și un polițist de 26 de ani) care se aflau la unul dintre punctele de control și a luat pușca polițistului, care era grav rănit.

Colega sa, care era și ea grav rănită, a încercat să-l oprească cu un foc de armă, dar bărbatul plecase deja. Irakianul a amenințat cu arma câțiva proprietari de vehicule și astfel a furat un VW Arteon, cu care a provocat un accident.

„Când a tras apoi un foc de armă acolo, a fost clar pentru colegi că trebuiau să acționeze rapid. Polițiștii au tras cinci-șase focuri de armă. În cele din urmă a lăsat arma jos și a ridicat mâinile", a spus Pilsl despre momentul arestării.

Într-o primă declarație, bărbatul de 41 de ani ar fi negat toate acuzațiile. El are cazier judiciar, cu fapte în legătură cu fosta sa soție, potrivit lui Breiteneder. Mai mult, ar fi existat probleme și în actuala sa căsnicie, cu românca de 42 de ani, iar irakianul avea interdicție în a deține arme. Potrivit procuraturii, el nu mai locuia cu soția, ci într-un centru social.

Bereitender nu a vrut nici să confirme, nici să infirme informația potrivit căreia o fetiță de 11 ani, probabil fiica româncei de 42 de ani, se afla în apartament în timpul atacului de luni dimineață.