Ministrul Muncii: S-a mai întâmplat ca numărul de salariaţi să fie mai mic decât numărul pensionarilor şi tot s-au plătit pensiile

Ministrul Muncii Marius Budăi afirmă, întrebat dacă în perioada următoare există riscul ca sistemul de pensii să fie unul nesustenabil, odată cu ieşirea la pensie a aşa-numitelor generaţii de „decreţei”, că în orizontul anului 2030 nu vor fi probleme legate de plata pensiilor, amintind că în România au mai existat perioade în care numărul salariaţilor a fost mai mic decât cel al pensionarilor.

Ian 10, 2023 - 07:09
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Muncii: S-a mai întâmplat ca numărul de salariaţi să fie mai mic decât numărul pensionarilor şi tot s-au plătit pensiile
Foto: Guvernul României

„A mai fost în România când numărul de salariaţi a fost mai mic decât numărul de persoane aflate în pensie şi nu au fost probleme, s-au plătit pensiile. Însă nu e asta o explicaţie, noi trebuie să luăm măsuri, trebuie să fim pro-activi, cum am fost pe perioada anului 2022”, a afirmat Marius Budăi, luni seară, la Antena 3, potrivit Hotnews.ro.

El a subliniat că se fac simulări la nivelul Guvernului privind situaţia demografică, de aceea există, la nivelul Ministerul Ministerului Familiei, măsuri privind creşterea natalităţii, dau şi alte tipuri de măsuri privind ocuparea forţei de muncă. 

„În 2030 nu vor fi probleme. Eu cred că suntem într-o perioadă în care trebuie să mergem din aproape în aproape. În dinamica economică şi socială de acum, să te pronunţi pentru 2050, eu cred că este cam mult”, a adăugat ministrul.

Sursa: Hotnews.ro