ANM: Avertisment de vreme rea, pentru majoritatea regiunilor din țară

Vremea rea pune stăpânire pe tot mai multe regiuni. Va ploua, moderat cantitativ, în jumătatea sudică a teritoriului, iar la munte se va depune strat consistent de zăpadă. Ninsori sunt așteptate și în Moldova și estul Transilvaniei.

Ian 10, 2023 - 06:51
Urmărește-ne peGoogle news
ANM: Avertisment de vreme rea, pentru majoritatea regiunilor din țară
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), marți, 10 ianuarie, vremea va fi în general închisă şi va ploua, moderat cantitativ în jumătatea sudică a teritoriului, unde se vor acumula cantităţi de apă ce vor depăşi pe arii restrânse 20-25 l/mp şi izolat 40 l/mp. 

În zonele de munte, anunță meteorologii, vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini de peste 1600 m vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură.

"Izolat şi trecător, cu o probabilitate mai mare în estul Transilvaniei şi vestul Moldovei, se vor semnala precipitaţii şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Izolat vor fi depuneri de polei. Local şi temporar vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, cu viteze în general de 45-55 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor fi de 60-80 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând reducerea vizibilităţii. Valorile termice, deşi în scădere în jumătatea de nord-vest a teritoriului, se vor menţine peste cele climatologic specifice perioadei, cu maxime ce se vor încadra între 3 şi 13 grade Celsius şi minime între 0 şi 9 grade Celsius", anunță meteorologii.

În București, vremea va fi în general închisă şi va ploua. Cantităţile de apă acumulate pe tot intervalul vor fi în medie de 10-15 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu uşoare intensificări (în jurul a 45 km/h). Temperatura aerului, mai ridicată decât în mod obişnuit la această dată, va atinge o maximă cuprinsă între 9 și 11 grade Celsius şi o minimă ce se va încadra între 3 și 5 grade Celsius.

ANM a emis o informare valabilă până miercuri, de precipitaţii în toată țara, ninsori la munte și intensificări ale vântului.

În intervalul luni, ora 18:00 - miercuri, ora 18:00, aria ploilor se va extinde treptat dinspre regiunile vestice și va cuprinde toată țara.

În jumătatea sudică se vor acumula cantități de apă ce vor depăși pe arii restrânse 20...25 l/mp și izolat 40 l/mp. În zonele de munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1600 m vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură.

Sursa: Adevarul.ro