Comisarul Iulian Cloșca, fost ofițer de poliție la Biroul Rutier Roman, condamnat la închisoare cu executare pentru luare de mită

Iulian Ioan Cloșcă, fost ofițer de poliție în cadrul Biroului Rutier al Poliției Roman, a fost condamnat de Curtea de Apel Bacău la 4 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Ian 9, 2023 - 22:22
Urmărește-ne peGoogle news
Comisarul Iulian Cloșca, fost ofițer de poliție la Biroul Rutier Roman, condamnat la închisoare cu executare pentru luare de mită
Foto: Ioan Iulian Cloşcă / Roman24.ro

Inițial polițistul a fost condamnat la 3 ani de închisoare, cu suspendare, sentința fiind atacată atât de polițist, cât și de procurorii DNA. Curtea a admis apelul anchetatorilor, iar pe 9 ianuarie 2023 a majorat pedeapsa cu un an și a eliminat beneficiul suspendării sub supraveghere, astfel că a rezultat o sancțiune de 4 ani de închisoare cu executare.

Sentința este definitivă.

“Majorează cuantumul pedepsei principale aplicate inculpatului Cloşcă Ioan-Iulian, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită (…) de la 3 (trei) ani închisoare la 4 (patru) ani închisoare. Înlătură dispozițiile art. 91 Cod penal şi art. 93 Cod penal, privind suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, inculpatul Cloşcă Ioan-Iulian urmând a executa efectiv pedeapsa principală de 4 (patru) ani închisoare. Menține celelalte dispoziții ale sentinței penale apelate, ce nu sunt contrare prezentei decizii“, conform Curții de Apel Bacău.”, se arată în decizia instanței.

În primă instanță, la Tribunalul Neamț, ofițerul fusese condamnat la o pedeapsă de 3 ani de închisoare pentru care au dispus suspendarea sub supraveghere pe o perioadă de 4 ani. Judecătorii i-au interzis, printre altele, dreptul de a fi polițist în următorii 3 ani.