Kadîrov îl amenință pe Zelenski: Trebuie eliminat, e adeptul satanismului

Kadîrov răspunde mereu prezent la chemările propagandei de la Kremlin. Ultima sa amenințare la adresa perședintelui Ucrainei - Volodimir Zelenski este legată de „satanismul” său, pentru care trebuie „eliminat”.

Ian 9, 2023 - 19:05
Urmărește-ne peGoogle news
Kadîrov îl amenință pe Zelenski: Trebuie eliminat, e adeptul satanismului
Foto: Ramzan Ahmatovici Kadîrov / 7Media

Ca întotdeauna când Kremlinul dă un semnal, liderul cecen Kadîrov răspunde confirmând propaganda rusă, notează The Wall Street Journal. Într-un videoclip postat pe canalul său de Telegram și preluat de mai multe publicații și pe alte rețele sociale, Kadîrov revine pentru a-l amenința pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski. El repetă acuzațiile de satanism, făcute de purtătorul de cuvânt al ministrului de externe Maria Zaharova, după ce Ucraina a decis ruperea de Biserica Ortodoxă Ucraineană ce a rămas loială patriarhului Moscovei Kiril.

„Trebuie să lovim bârlogul sataniştilor din centrul Kievului! Este necesar să-l lovim pe principalul apărător şi agitator al acestei ideologii laşe: Zelenski”, a declarat Kadîrov la aproape un an de când a primit comanda de la Putin pentru asasinarea președintelui ucrainean Zelenski, scrie The Wall Street Journal.

Kadîrov nu se limitează atacul doar la președintele Ucrainei, ci îl extinde și la aliații Kievului, inclulsiv NATO.

„Văd că unii sunt îngrijoraţi de ajutorul extern pentru Ucraina. Nu vă faceţi griji! Aceasta este o schemă de spălare a banilor. Oficialii occidentali şi ucraineni vor jefui aceste fonduri şi nu mai mult de 15% din suma totală a sprijinului va ajunge în tranşee. Este mai bine să vă faceţi griji pentru altceva. (...) Au calculat greșit într-un singur lucru: ne onorăm tradițiile, religia, cultura. Este imposibil să înșeli credincioșii cu „valori” străine atunci când Coranul este ars pe străzile Occidentului și se vând pe rafturi ziare cu caricaturi ale Profetului (referitor la conflictul dintre Franța și Iran după ce Charlie Hebdo a lansat un concurs de caricaturi cu ayatollahul iranian Khamenei după uciderea unui tânăr seminarist, n.r.).

Suntem în război împotriva satanismului și a tuturor manifestărilor sale cele mai grave. Aceasta este puterea noastră spirituală. Și acest spirit nu poate fi frânt! Da, populația Ucrainei este pe moarte. Dar ar trebui să fie jigniți că mor în zadar pentru dreptul Occidentului de a organiza parade curcubee în fața copiilor, și nu pentru valorile lor naționale. Sodoma și Gomora au fost pedepsite de Atotputernic. Și astăzi această sabie a răzbunării sacre este în mâinile Rusiei!”, amenință Kadîrov.

Cecenii lui Kadîrov au intrat pe teritoriul Ucrainei la o zi de la declanșarea invaziei, în trei coloane de blindate. După ce a eșuat atentatul de la Kiev cu cucerirea capitalei, Kadîrov a recurs la mobilizarea în Cecenia. Potrivit activiștilor pentru drepturile omului, forțele cecene au adus în război cele mai vulnerabile grupuri: datornici, condamnați sau suspecți de relații LGBT. Din vara anului trecut, cecenii au început să fie sprijinul rușilor în retragerea din teritoriile ucrainene.