ANI a sesizat Parchetul General despre falsul în declarații făcut de Andrei Dumitrescu, șef de Jandarmi la Centrala Nucleară din Cernavodă

Andrei Dumitrescu este comandant de detașament la Unitatea Specială 72 Jandarmi Protecție Instituțională “Anghel Saligny” Cernavodă, unitate care păzește printre altele și Centrala Nucleară.

Ian 9, 2023 - 11:01
Urmărește-ne peGoogle news
ANI a sesizat Parchetul General despre falsul în declarații făcut de Andrei Dumitrescu, șef de Jandarmi la Centrala Nucleară din Cernavodă
Foto: Unitatea Specială 72 Jandarmi Cernavoda

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Andrei Dumitrescu a infracţiunii de fals în declarații prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a declarat veniturile realizate din jocuri de noroc, în valoare totală de 2.500 Lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice”, se arată într-un comunicat transmis de către ANI. 

Unitatea Specială 72 Jandarmi Protecție Instituțională „Anghel Saligny‟ Cernavodă este constituită şi funcţionează potrivit prevederilor Legii nr. 550/2004 privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române, pe baza organigramei aprobate de ministrul Afacerilor Interne şi a statului de organizare aprobat de inspectorul general al Jandarmeriei Române.

Unitatea Specială 72 Jandarmi Protecție Instituțională „Anghel Saligny‟ Cernavodă este subordonată nemijlocit Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, fiind destinată planificării, organizării, conducerii, executării misiunilor specifice şi îndeplinirii atribuţiilor ce revin Jandarmeriei Române în zona de dispunere a obiectivelor aflate în responsabilitate.

Începând cu data de 25 septembrie 1998 s-a înfiinţat Unitatea Specială 72 Jandarmi Pază Obiective Cernavodă, în subordinea nemijlocită a Comandamentului Naţional al Jandarmeriei.

Unitatea a fost înființată organizării, conducerii și executării misiunilor date în competenţă, respectiv asigurarea pazei și intervenției la obiectivul nuclear Societatea Naţională Nuclearelectrica S.A. - Platforma C.N.E. Cernavodă (Unităţile I, II, III, IV şi V), Depozitul intermediar de combustibil ars (DICA), Centrul de control al urgenţelor pe amplasament, Centrele de staţionare a echipamentelor mobile în caz de urgenţă, Pavilion 0 şi Pavilion 2, Laborator Control Mediu (L.C.M.) şi Depozit materiale S.E.I.R.U.

Sursa: Adevărul