Două trenuri de metrou s-au ciocnit, în capitala Mexicului - O persoană a murit și 16 au fost rănite

Cel puțin o persoană a murit și alte 35 au fost rănite, dintre care 16 au fost transportate la spital, în urma colizunii care a avut loc, sâmbătă, între două garnituri de metrou în Ciudad de Mexico, potrivit El Pais.

Ian 7, 2023 - 22:05
Urmărește-ne peGoogle news
Două trenuri de metrou s-au ciocnit, în capitala Mexicului - O persoană a murit și 16 au fost rănite
Foto: Captura video Twitter

Tragedia a avut loc, sâmbătă dimineața, în Ciudad de Mexico pe Linia 3 de Metrou, între stațiile Potrero și La Raza. Cele două trenuri s-au ciocnit, însă nu se cunosc până acum cauzele accidentului.

„În acest moment, cauza accidentului este stabilită de personalul de la metrou și de experții de la Parchet. Nu vrem să speculăm”, a declarat Omar García Harfuch, reprezentat al Secretariatului pentru Securitate Publică din Mexico City.

Autoritățile au anunțat că în urma impactului o tânără a murit, iar 35 de persoane au fost rănite, dintre aceștia 16 au fost transportați la spital.

Majoritatea au ajuns la centrul medical San Angelín Chapultepec. Într-un comunicat, Parchetul din Mexico City a raportat că a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele accidentului.

Un mesaj a fost postat pe paginile de socializare de președintele, Andrés Manuel López Obrador: „Regret accidentul din metroul din Mexico City. Din nefericire, o persoană și-a pierdut viața și sunt mai mulți răniți. Condoleanțe și solidaritate.”

Metroul din Ciudad de Mexico este frecvent criticat din cauza lipsei de întreţinere. În mai 2021, 26 de oameni au murit, iar mai multe persoane au fost rănite după prăbuşirea unui pod în urma căreia o garnitură de metrou a căzut în gol.

În decembrie, șeful Guvernului a recunoscut problemele liniei 3: „Uneori are probleme mai mari, are legătură cu vechimea liniei în sine”.

Metroul a fost inaugurat în 1969, având în prezent 12 linii şi 195 de staţii pe reţeaua totală de 226 de kilometri.

Sursa: Libertatea.ro