Un român de 22 de ani a escrocat sute de persoane cerșind bani în SUA - Peste 100.000 de dolari avea acesta în cont

Un român, în vârstă de 22 de ani, a cerut bani pe stradă și este acuzat că a fraudat mii de dolari, în Florida, SUA. Tânărul a escrocat sute de persoane pe an, cerșind bani în timp ce cânta la vioară pentru a ajuta un fiu bolnav pe care nu îl avea.

Ian 7, 2023 - 12:10
Urmărește-ne peGoogle news
Un român de 22 de ani a escrocat sute de persoane cerșind bani în SUA - Peste 100.000 de dolari avea acesta în cont
Foto: stiridiaspora.ro

Cei care locuiesc lângă Royal Palm Beach au văzut frecvent un bărbat în diferite mall-uri cântând la vioară și cerând bani pentru un copil bolnav. Adevărul a ieșit la iveală și oamenii au descoperit că românul nu avea niciun copil. Tânărul a reușit să înșele oamenii primind în medie 100.000 de dolari pe an cash prin donații.

„I-am spus tata, tati, putem te rog să-i dăm 5 dolari sau un dolar?”, a declarat o tânără care a vrut să-l ajute, potrivit presei internaționale.

Potrivit raportului poliției, citat de StiriDiaspora.ro, autoritățile au fost chemate pe 23 decembrie la o piață comercială situată în Royal Palm Beach, unde ofițerii au oprit mașina românului în timp ce acesta încerca să plece.

În interiorul vehiculului, autoritățile au găsit mii de dolari în numerar, opt pancarte diferite care cereau donații, articole de lux de la mărci precum Prada, Gucci și Armani. Ei au găsit, de asemenea, chitanțe de depozit în numerar bancar și extrase de cont care arată aproape 80.000 de dolari în numerar depus pe parcursul anului. În urma cercetărilor, autoritățile au stabilit că  tânărul se află ilegal în Statele Unite și, potrivit raportului poliției, bărbatul a mărturisit că nu are copii. El a susținut, de asemenea, că a câștigat aproximativ 100.000 de dolari anual făcând asta.