Un jandarm aflat în timpul liber a murit după ce a căzut într-o râpă de 300 de metri, în Parâng

Un jandarm care se afla în timpul său liber, împreună cu un coleg, în Munţii Parâng, a căzut într-o râpă. Colegul său nu a reuşit să îl salveze, astfel că a alertat echipajele Salvamont.

Ian 6, 2023 - 11:49
Urmărește-ne peGoogle news
Un jandarm aflat în timpul liber a murit după ce a căzut într-o râpă de 300 de metri, în Parâng
Foto: Jandarmeria Română/ imagine cu caracter ilustrativ

Referitor la informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la accidentul montan în care a fost implicat un jandarm, Centrul de Informare Publică al Jandarmeriei Române face următoarele precizări:

Joi, un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj, aflat în timpul liber, în timp ce făcea o drumeţie în Munţii Parâng, s-a dezechilibrat şi a căzut într-o râpă de aproximativ 300 de metri. Acesta era însoţit de un alt coleg care, în încercarea de a-l prinde, a pierdut rucsacul şi telefonul. A coborât în râpă, găsindu-l pe jandarm cu multiple traumatisme la cap, fără a prezenta semne vitale. Întrucât jandarmul care coborâse în râpă nu a reuşit să găsească telefonul pentru a cere sprijin, a luat decizia de a pleca spre cea mai apropiată localitate, pentru a găsi ajutoare.

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, nu s-a putut interveni încă de joi seară, locul unde s-a produs accidentul nu a putut fi identificat, intervenţia pentru recuperarea jandarmului fiind amânată din cauza codului galben de viscol.

„În acest moment, două echipe de jandarmi montani din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj, însoţiţi de colegul care a fost alături de jandarm, intervin pe munte pentru a identifica zona unde s-a produs accidentul, în vederea recuperării colegului nostru. Acţiunea de căutare a început în această dimineaţă, încă de la ora 06.00. Eforturile de identificare ale jandarmului sunt susţinute şi de echipele de salvamont. Ieri, după aflarea informaţiei, reprezentanţii Jandarmeriei Gorj au luat legătura cu procurorul, care a delegat jandarmilor o parte din competenţe, respectiv activităţi de cercetare şi fixare la faţa locului, precum şi realizarea de fotografii judiciare. Menţionăm faptul că, încă de aseară, familia jandarmului a fost anunţată de producerea evenimentului de către psihologul din cadrul Jandarmeriei Gorj, care le este alături pentru a acorda asistenţă de specialitate”, informează Jandarmeria.