Un șofer român de camion și-a violat colegul într-o parcare din Franța, după ce l-a amenințat cu pistolul

Un caz mai puțin obișnuit a fost judecat miercuri de un tribunal francez și inculpatul e un șofer român de TIR care, chiar dacă a negat faptele de care era acuzat, a fost condamnat la ani grei de închisoare.

Ian 6, 2023 - 10:14
Urmărește-ne peGoogle news
Un șofer român de camion și-a violat colegul într-o parcare din Franța, după ce l-a amenințat cu pistolul
Imagine cu caracter ilustrativ

Tribunalul Var a pronunțat miercuri primul verdict din anul 2023. După două zile de dezbateri, Nelu Zamfir, cetățean român, a fost găsit vinovat de violarea unui coleg de muncă, pe care l-a amenințat cu un pistol.

Șoferul român a fost condamnat la 13 ani de închisoare penală și, după executarea pedepsei, la interdicție definitivă pe teritoriul francez, scrie cotidianul Var Matin.

Faptele au avut loc la 28 ianuarie 2020 la Fréjus, în zona de odihnă Reyran, pe autostrada A8. Nelu Zamfir, șofer de camion, se deplasa în Italia din Spania. Conducea alternativ cu colegul lui, A., care tocmai se angajase în compania de transport.

Acuzatul a afirmat întotdeauna că relația sexuală descrisă drept viol de către victimă a fost, de fapt, consensuală. A fost singurul argument pentru care avocatul apărării a cerut achitarea șoferului român.

Numai că jurații au decis că procurorii au adus suficiente dovezi și l-au pedepsit pe Nelu Zamfir cu pedeapsa cerută de aceștia.

Sursa: Libertatea