Constantin Popescu, polițistul care a omorât-o pe Raisa pe trecerea de pietoni, a fost trimis în judecată

Polițistul care a omorât-o pe Raisa pe trecerea de pietoni a fost trimis în judecată, abia după aproximativ un an de când tragedia a avut loc.

Ian 5, 2023 - 20:49
Ian 5, 2023 - 23:50
Urmărește-ne peGoogle news
Constantin Popescu, polițistul care a omorât-o pe Raisa pe trecerea de pietoni, a fost trimis în judecată
Foto: Antena 3 CNN

Pe data de 13 ianuarie, Raisa și o prietenă se îndreptau către școală. Acestea au vrut să traverseze șoseaua, s-au asigurat și, deși pășiseră pe trecere, polițistul nu a oprit și a provocat tragedia.

Citește și: Raport: Polițistul care a lovit două fetițe pe o trecere de pietoni din București avea o viteză de 88km/h

Constantin Popescu riscă să stea șapte ani în spatele gratiilor, dacă va fi găsit vinovat pentru ucidere din culpă și poate primi trei ani de detenție, în cazul în care magistrații vor declara că este vinovat pentru vătămare corporală.

„Polițistul Popescu ajunge față în față cu familia Raisei. În curând se împlinește un an de zile de la accidentul auto provocat de către un polițist din București, în timpul serviciului, și care a dus la decesul fetiței Raisa și vătămarea gravă a prietenei ei Marina.

La fix un an de zile de la accident, polițistul a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă și vătămare corporală. Amintesc și faptul că sunt chemate să răspundă la părți responsabile civilmente atât Direcția Generală de Poliție a Municipiului București cât și Administrația Străzilor, alături de Asiguratorul falit. Camera preliminară urmează în săptămânile viitoare”, a declarat avocatul Adrian Cuculis.

După ce accidentul a avut loc, multe persoane și-au exprimat condoleanțele, iar sute de persoane au mers la înmormântarea fetiței.

Citește și: Polițistul care a accidentat mortal o fetiță pe o trecere de pietoni din București, pozat când o verifica dacă e vie cu piciorul, imediat după accident

Revolta față de polițist a crescut în momentul în care acesta pare că mișcă trupul Raisei cu piciorul, pentru a vedea dacă mai trăiește sau nu.

Mai mult decât atât, polițistul vinovat pentru cele întâmplate a scris o scrisoare familiei Raisei prin intermediul căreia și-a exprimat regretul. Acesta le-a cerut iertare părinților îndoliați, spunând că tot ceea ce îi mai rămâne de făcut este să se roage la Dumnezeu, pentru a le da putere să depășească momentul tragic.

Citește și: Polițistul anchetat pentru moartea Raisei le-a cerut iertare părinților fetei, prin intermediul unei scrisori: „Aș da orice să pot să mă întorc și să îndrept ce am făcut”

În scrisoare, acesta își recunoaște vina și susține că este conștient de faptul că, oricât de mult ar încerca, lucrurile nu se pot schimba, deoarece nu poate să dea timpul înapoi.

Cuvintele acestuia nu au avut efectul dorit, deoarece lumea a continuat să îl acuze pentru cele întâmplate și să ceară pedepsirea lui.

Citește și: Polițistul care a lovit mortal o fată pe o trecere de pietoni din București a scăpat de controlul judiciar