După apelul făcut de Patriarhul Kiril, Vladimir Putin ordonă încetarea focului în Ucraina pe 6 și 7 ianuarie

Președintele rus Vladimir Putin i-a cerut joi ministrului rus al Apărării Serghei Șoigu să emită un ordin de încetare a focului în Ucraina, pentru două zile: începând de vineri, 6 ianuarie și până sâmbătă, pe 7 ianuarie, a transmis Kremlinul, citat de agenția rusă de presă RIA.

Ian 5, 2023 - 17:49
Urmărește-ne peGoogle news
După apelul făcut de Patriarhul Kiril, Vladimir Putin ordonă încetarea focului în Ucraina pe 6 și 7 ianuarie
Foto: Kremlin.ru

Putin și-a motivat decizia în contextul apelului făcut de patriarhul Kiril al Moscovei, care a cerut joi o încetare a focului și un armistițiu între Rusia și Ucraina, în perioada sărbătoririi Crăciunului pe rit vechi.

„Având în vedere apelul Înaltpreasfințitului Patriarh Kiril, îi dau instrucțiuni ministrului apărării al Federației Ruse să introducă un regim de încetare a focului pe întreaga linie de contact dintre părțile din Ucraina, pe 6 ianuarie, de la ora 12:00, până pe 7 ianuarie, ora 24:00”, potrivit documentului făcut public de Kremlin.


„Având în vedere un număr mare de cetățeni ortodocși în zonele ostilităților, solicităm părții ucrainene să declare încetarea focului și să le ofere posibilitatea de a participa la slujbe în Ajunul Crăciunului, precum și în Ziua Nașterea lui Hristos”, a adăugat Putin.