Ministerul Educaţiei: Cursurile vor fi reluate normal, nu sunt luate în calcul suspendarea sau desfăşurarea lor online

Școlile se vor redeschide în condiții normale și nu sunt luate în calcul suspendarea cursurilor, trecerea în regim online sau în sistem hibrid, potrivit unui anunț al Ministerului Educației, după o şedinţă convocată de Ministerul Sănătăţii.

Ian 5, 2023 - 17:42
Urmărește-ne peGoogle news
Ministerul Educaţiei: Cursurile vor fi reluate normal, nu sunt luate în calcul suspendarea sau desfăşurarea lor online
Foto: Ligia Deca

„Nu încurajăm în niciun fel neparticiparea la cursuri” a declarat Ligia Deca, ministrul Educației, într-o conferință de presă comună de la sediul Ministerului Sănătății.

Ligia Deca a spus că „în acest moment nu suntem în situația în care să suspendăm cursurile” și că insistă pentru rolul de prevenție pe care școala îl poate avea în această perioadă epidemică.

„Cu prevenție, cu triaj epidemiologic, eu sper ca procesul educațional să continue în mod normal, așa cum a continuat în fiecare an, chiar dacă a fost sau nu sezon de viroze respiratorii”, a mai declarat Deca.

La rândul său ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că nu va fi declarată epidemie de gripă, ci „stare de alerta epidemică”, iar toate măsurile sunt la nivel de recomandare.

Conform Ministerului Educţiei, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, va fi luată în calcul încheierea unui protocol comun între cele două ministere.

Sursa: Gândul