Un deputat AUR din județul Constanța este în centrul unui scandal, după ce și-ar fi bătut soția

Polițiștii ajunși la domiciliul acestuia au chemat ambulanța pentru ca femeia să primească îngrijiri medicale.

Ian 5, 2023 - 10:59
Urmărește-ne peGoogle news
Un deputat AUR din județul Constanța este în centrul unui scandal, după ce și-ar fi bătut soția
Foto: CTnews.ro

Cel în cauză este, conform unor surse judiciare, deputatul Viorel Focșa.

„Astăzi (5 ianuarie n. red.), în jurul orei 2.00, polițiști din cadrul Postului de Poliție Lumina au fost sesizați, prin apel 112, de către o femeie, cu privire la faptul că ar fi fost agresată fizic de către soțul său, la domiciliul comun din localitatea Lumina”, transmite IPJ Constanța.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, fiind identificate persoanele în cauză, respectiv un bărbat de 57 de ani, dar și persoana vătămată, de 49 de ani, care avea urme vizibile de violență.

„Polițiștii au solicitat o ambulanță, personalul medical acordând îngrijiri de specialitate femeii, aceasta refuzând transportarea la spital”, adaugă IPJ.

Polițiștii au întocmit imediat formularul de evaluare a riscului, reieșind risc iminent, însă femeia s-a opus emiterii unui ordin de protecție provizoriu.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Totodată, întrucât s-a constatat că la incident a asistat și o minoră, a fost solicitată intervenția unei echipe din cadrul D.G.A.S.P.C. Constanța, în vederea dispunerii măsurilor legale, conform competențelor.

Reacția AUR

„Suntem ferm împotriva oricărei forme de violență fizică sau psihologică. Credem că familia este un sanctuar care trebuie apărat de manifestări agresive, iar autoritățile sunt obligate să cerceteze și să soluționeze neîntârziat acest gen de incident”, transmite AUR, într-o poziție oficială cu privire la acest caz.

Juriul de Onoare al Alianței pentru Unirea Românilor a demarat o anchetă internă și va propune o decizie în conformitate cu prevederile Codului de Etică al partidului. În funcție de gravitatea faptelor, sancțiunile pot merge până la pierderea tuturor funcțiilor în cadrul partidului.

Sursa: Adevărul