Românii vor avea nevoie de un certificat de validare a datoriei emise de asociaţia de proprietari dacă vor să plătească căldura de la bloc cu cardurile de enrgie

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunțat, la Antena 3 CNN, când vor primi românii cardurile de energie și cum le vor putea folosi pentru a plăti facturile la gaz și curent.

Ian 4, 2023 - 16:57
Urmărește-ne peGoogle news
Românii vor avea nevoie de un certificat de validare a datoriei emise de asociaţia de proprietari dacă vor să plătească căldura de la bloc cu cardurile de enrgie
Foto: Facebook/ MIPE

Potrivit ministrului Boloş, românii vor putea folosi din 1 martie cardurile de energie, pentru plata facturilor la gaz și curent.

Românii vor avea nevoie de un certificat de validare a datoriei emise de asociaţia de proprietari dacă vor să plătească căldura de la bloc cu acest card pe care îl vor folosi la poștă pentru a face asta.

Momentan, administratorii de bloc nu știu cum vor elibera aceste documente și habar nu au cine trebuie să îi instruiască.

”Într-adevăr, acest certificat de validare a datoriilor este specific numai pentru încălzirea în sistem centralizat, pentru căldura de la bloc.

În perioada următoare, odată cu cardul de energie către asociațiile de proprietari, avem peste 190000 de asociații de proprietari”,  a declarat Marcel Boloș.

De asemenea, ministrul susține că certificatul "nu ar trebui să creeze dificultăți”.

”Vom trimite o înștiințare împreună cu modelul de certificat de validare a datoriei, prin care asociațiile de proprietari vor fi îndrumate efectiv cu privire la modul de completare și utilizare a lui.

Este un certificat simplu, care validează o datorie a pe care o are beneficiarul de card pentru încălzirea de la bloc, nu ar trebui să creeze dificultăți”, a adăugat Boloș.