Şapte persoane au murit și cinci au fost rănite în urma unei explozii la un restaurant din Turcia

O explozie la un restaurant din vestul Turciei a ucis șapte persoane pe 30 decembrie! Ministrul justiției, Bekir Bozdağ, a transmis pe Twitter că o persoană care "se presupune că a provocat explozia" a fost reținută și că trei procurori investighează, relatează presa turcă.

Dec 30, 2022 - 18:00
Urmărește-ne peGoogle news
Şapte persoane au murit și cinci au fost rănite în urma unei explozii la un restaurant din Turcia
Foto: BBC News Türkçe

Guvernatorul provinciei Aydın a declarat pentru postul de televiziune turc CNN Türk că alte cinci persoane au fost rănite, iar una dintre ele se află în stare critică.

Ministrul justiției, Bekir Bozdağ, a transmis pe Twitter că o persoană care "se presupune că a provocat explozia" a fost reținută și că trei procurori investighează.

Guvernatorul Hüseyin Aksoy a declarat că mărturiile inițiale ale unui angajat al restaurantului au sugerat că a existat o scurgere la o butelie de gaz de gătit, ceea ce a dus la o explozie în jurul orei 15:35 (1235 GMT; 7:35 EST).

De asemenea, presa a relatat că a existat un incendiu în urma exploziei în magazinul turcesc de kebab din districtul Nazilli din Aydın. Imaginile au arătat mașini de pompieri și ambulanțe la fața locului.