Trei zile de doliu naţional în Brazilia, după moartea lui Pelé

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a decretat trei zile de doliu naţional, după moartea legendarului fotbalist Pelé.

Dec 30, 2022 - 09:02
Urmărește-ne peGoogle news
Trei zile de doliu naţional în Brazilia, după moartea lui Pelé
Foto: Creative Commons Attribution 2.0 Generic

„Doliu oficial este decretat în toată ţara (...), în semn de respect după moartea lui Edson Arantes do Nascimento, Pelé”, în urma cancerului la vârsta de 82 de ani, se arată în acest decret.

Fostul internaţional brazilian Pelé, unul dintre cei mai mari fotbalişti ai tuturor timpurilor, a încetat din viaţă, joi, la vârsta de 82 de ani. El va fi înmormântat marţi, 3 ianuarie.

Clubul Santos a anunţat că trupul neînsufleţit al marelui Pelé va fi depus luni la stadionul Urbano Caldeira, de unde brazilianul a încântat lumea, iar marţi vor avea loc funeraliile.

Trupul lui Pelé va fi transportat de la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo la Santos, luni, 2 ianuarie, şi va fi depus pe teren, la stadionul echipei Santos, pentru ca toţi cei caare vor să îşi ia rămas bun de la regele fotbalului să o poată face, informează Hotnews.ro.

Marţi dimineaţă, la ora locală 10:00, va porni cortegiul funerar de la stadion, va trece prin faţa casei în care locuieşte mama lui Pelé, Celeste, în vârstă de 100 de ani, iar apoi va ajunge la cimitirul Memorial Necropole Ecumenica, unde va avea loc înmormântarea. La înmormântare va fi prezentă doar familia lui Pelé.