Preotul Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni, ține din nou slujbe în biserică

Preotul Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni din județul Iași, a fost filmat, în luna noiembrie, în timp ce ar fi lovit două femei, în curtea lăcașului de cult, de față cu mai mulți credincioși.

Dec 29, 2022 - 11:32
Urmărește-ne peGoogle news
Preotul Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni, ține din nou slujbe în biserică
Foto: Părintele Calistrat Chifan

Arhiepiscopia Iașilor a decis să nu treacă peste incidentul în care părintele Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni, a fost filmat când ar fi lovit o femeie, iar părintele Calistrat a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor demarate.

Însă, după ce a fost oprit să mai slujească în perioada cercetărilor începute în urma scandalului, preotul Calistrat Chifan a revenit în altar și a ținut slujba de Crăciun. O postare pe YouTube, făcută chiar de pe contul preotului Calistrat Chifan precizează că este vorba de ”ridicarea opririi de la slujire”.

Părintele Calistrat are propria variantă a incidentului în care a fost implicat în urmă cu mai bine de o lună. Monahul a spus că doar a împins-o pe femeia care îl acuză că l-a lovit și că a fost provocat.

”Mi-au zis «Știi tu, gunoiule!» Mi-au pus piedică, m-am ridicat, am împins-o pe aia de umăr, i-am luat telefonul din mână și l-am izbit jos și i-am spus la paznic: «Dă-le afară». Ele s-au oprit la poartă, au chemat Salvarea, dar de avut nu aveau nimic, au plecat boscorodind, că mă blestemă, să mă ardă focul, să mă ia Satana, să dea Dumnezeu să mor, era foc și pară la gura lor și am zis: «Fată dragă, tot ce îmi dorești mie, să-ți dea Dumnezeu de 100 de ori ție. Doamne ajută!»

Și m-am dus în continuare la spovedit. A venit agentul de poliție, chemat probabil tot de ele și atunci le-am spus persoanelor de față: «Spuneți-i domnului cu ce se ocupă»… 15-20 au dat declarații, au zis că dacă e nevoie vin 100. Și la Sfântul Nectarie fac treaba asta. I-au făcut părintelui sesizare că nu stau mormintele bine așezate.

Eu am crezut că a fost o chestie banală, nici prin cap să îmi treacă că ele au ajuns aici la dumneavoastră, la știri”, a declarat preotul Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni, la BZI LIVE.

Avocatul Liviu Lupu, care le reprezintă pe cele două femei, a fost contactat de Gândul. Acesta a precizat că adevărul va fi stabilit de către autorități

”Eu aș dori doar să punctez faptul că vom apela la toate căile legale pentru aflarea adevărului. Bineînțeles, am văzut și versiunea depusă de către părinte, e una absurdă și extrem de denaturată, nu are o acoperire faptică a celor întâmplate. Dar, bineînțeles, și dânsul beneficiază de prezumția de nevinovăție, își va face apărările pe care le crede de cuviință. Adevărul va fi stabilit de către autoritățile statele”, a declarat avocatul Liviu Lupu.