Câteva restaurante și chioșcuri din Poiana Braşov au fost închise în pragul Anului Nou, după ce în bucătăriile acestora au fost descoperite nereguli grave

Comisarii de la Protecția Consumatorului au făcut controale în hotelurile și restaurantele din Poiana Brașov. Mai multe locații au fost închise din cauza neregulilor.

Dec 29, 2022 - 11:13
Urmărește-ne peGoogle news
Câteva restaurante și chioșcuri din Poiana Braşov au fost închise în pragul Anului Nou, după ce în bucătăriile acestora au fost descoperite nereguli grave
Imagine cu caracter ilustrativ

Mai multe restaurante din Poiana Braşov au fost închise în pragul Anului Nou, după ce în bucătăriile acestora au fost descoperite nereguli grave: carne expirată, produse fără etichetă sau mucegai pe pereţi. Acestea sunt doar câteva dintre problemele găsite de inspectorii de la Protecţia Consumatorului în urma unui control ce a avut loc ieri.

Controalele a vizat unități din toate categoriile, din Poiana Brașov, de la hoteluri și până la restaurante sau chioșcuri. La toate unitățile care au avut activitatea închisă, ANPC a afișat anunțuri, prin care clienții erau atenționați asupra opririi temporare a prestărilor de servicii.

Condiţii de depozitare improprii, mâncare expirată, mucegai sau zeci de kilograme de carne ce reprezintă un pericol pentru sănătatea clienţilor sunt printre neregulile descoperite.

„Acolo unde vorbim, în principiu, de produse tipice acestei perioade, și aici mă refer la carne din porc, cu siguranță pericolul poate fi foarte mare, dacă respectivele alimente sunt depozitate neconform”, a declarat Horia Constantinescu, președinte ANPC pentru Observator news.

Una dintre unitățile închise vinde sandvișuri și sucuri într-una din parcările stațiunii. Reprezentantul unității consideră decizia suspendării exagerată, câtă vreme deficiențele constatate nu sunt grave: chedere imperfecte la geamurile chioșcului, crăpături în tavan și ciocolată caldă preparată din praf solubil, fără informarea clienților.

„Pentru o nimica toată… dacă ne găsea cu ceva expirat sau sunt condiții de mizerie sau… se făceau poze, adică ne închideau complet”, a spus patronul chioșcului.

ANPC nu a făcut încă publice rezultatele complete ale controalelor din Poiana Brașov.