Un agent de poliţie de la IPJ Vaslui a sesizat DGA după ce un şofer băut i-a oferit șpagă 800 de euro

Ministerul de Interne a anunțat miercuri, 28 decembrie, că un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui a sesizat DGA Vaslui despre faptul că un şofer i-a oferit suma de 800 de euro, după ce l-a testat cu aparatul etilotest din dotare, reieşind o valoare de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Dec 28, 2022 - 14:34
Dec 28, 2022 - 14:35
Urmărește-ne peGoogle news
Un agent de poliţie de la IPJ Vaslui a sesizat DGA după ce un şofer băut i-a oferit șpagă 800 de euro
Imagine cu caracter ilustrativ

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui a dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului, urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

La data de 27.12.2022, ofiţerii de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vaslui au desfăşurat activităţi procedurale într-o cauză penală, în care un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui a sesizat DGA Vaslui despre faptul că un şofer i-a oferit suma de 800 de euro în legătură cu îndeplinirea unui act contrar îndatoririlor sale de serviciu, precizează MAI.

Astfel, în noaptea de 26/27 decembrie 2022, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, poliţistul a oprit în trafic un conducător auto, pe care l-a testat cu aparatul etilotest din dotare, reieşind o valoare de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

”În acest context, şoferul i-a oferit poliţistului suma de 800 de euro pentru a nu-i întocmi dosar de cercetare penală, demers refuzat de acesta din urmă. Poliţistul a înregistrat aceste momente cu ajutorul aparatului Body Cam din dotare. Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui a dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului, urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, precizează Ministerul de Interne.