Bărbatul care şi-a ucis prietenul cu o drujbă în Ajunul Crăciunului a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Tânărul de 25 din comuna Călăraşi, judeţul Dolj, acuzat că a omorât, în Ajunul Crăciunului, un bărbat de 57 de ani din aceeaşi localitate după care a fugit, a fost, marţi, arestat preventiv pentru 30 de zile, potrivit deciziei instanţei de judecată.

Dec 27, 2022 - 17:15
Urmărește-ne peGoogle news
Bărbatul care şi-a ucis prietenul cu o drujbă în Ajunul Crăciunului a fost arestat preventiv pentru 30 de zile
Foto: IPJ Dolj

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, în dimineaţa zilei de 25 decembrie a.c., poliţiştii Poliţiei Oraşului Dăbuleni au fost sesizaţi prin apel de urgenţă 112, de o femeie, de 50 de ani, din comuna Călăraşi, cu privire la faptul că, vecinul său, de 57 de ani, este decedat în locuinţă, iar oamenii legii au constatat că cele sesizate se confirmă.

"Întrucât au rezultat indicii privind săvârşirea infracţiunii de omor, la faţa locului s-a deplasat o echipă complexă de cercetare formată din procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi Serviciului Criminalistic Dolj. În fapt, în cursul nopţii de 24/25 decembrie a.c., bărbatul de 57 de ani, împreună cu alţi doi bărbaţi, din aceeaşi localitate, au consumat băuturi alcoolice la locuinţa victimei, iar la un moment dat, unul dintre cei doi bărbaţi, în vârsta de 25 de ani, i-ar fi aplicat mai multe lovituri victimei, cu corpuri dure şi cu un obiect tăietor-despicător, care i-ar fi provocat decesul", a informat IPJ Dolj.

Cadavrul bărbatului a fost transportat la morgă, în vederea efectuării necropsiei. Cercetările au fost preluate în anchetă proprie de către procurorul criminalist, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

După comiterea faptei, tânărul de 25 de ani a fugit într-o direcţie necunoscută. Ulterior a fost prins de echipele de căutare formate din poliţişti şi jandarmi din cadrul IJJ Dolj, pe un câmp din extravilanul comunei.

Sursa: DCNews