Un criminal periculos este căutat de polițiștii din Dolj - Bărbatul și-a decapitat prietenul cu o drujbă

Un criminal periculos care are probleme psihice este căutat de o comunitate întreagă, în județul Dolj. În noaptea de Ajun, un bărbat din comuna Călărași a fost ucis de un consătean. Bărbatului i s-a tăiat capul cu drujba, iar oamenii sunt disperați.

Dec 26, 2022 - 10:34
Dec 26, 2022 - 20:48
Urmărește-ne peGoogle news
Un criminal periculos este căutat de polițiștii din Dolj - Bărbatul și-a decapitat prietenul cu o drujbă
Foto: IPJ Dolj

UPDATE: Bărbatul din județul Dolj căutat de polițiști după ce și-ar fi ucis un vecin cu o drujbă a fost prins în cursul serii de luni

Primarul din localitate, de două zile, face apel pe pagina de socializare ca oamenii care îl întâlnesc să sune la numărul de urgență 112.

”Sunt continuate căutările în ceea ce îl privește pe Stoinea Ștefăniță, iar imaginea nocturnă, este ultima surprinsă de o cameră de supraveghere din localitate, ieri dimineață, pe la 04.00. Facem din nou precizarea să alertați poliția, să nu încercați acțiuni personale. Uneori, teama sau influența altor factori pot genera situații nedorite.

În principiu, cooperează, dar cu siguranță este speriat. Cu privire la alte detalii, doar poliția le poate furniza, potrivit procedurilor interne, deci, dacă se poate, fără alte presupuneri sau aprecieri nepotrivite. Sunt cercetări în derulare… Vă mulțumesc!”, a scris primarul Sorin Sandu pe pagina sa de Facebook, postând și o fotografie a bărbatului căutat.

În dimineața zilei de 25 decembrie a.c., ora 08.45, polițiștii Poliției Orașului Dăbuleni au fost sesizați prin apel de urgență 112, de o femeie, de 50 de ani, din comuna Călărași, cu privire la faptul că, vecinul său, de 57 de ani, este decedat în locuință. La fața locului s-au deplasat de urgență polițiștii care au constatat că informațiile transmise se confirmă.

”Întrucât au rezultat indicii privind săvârșirea infracțiunii de omor, la fața locului s-a deplasat o echipă complexă de cercetare formată din procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj și polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Serviciului Criminalistic Dolj.

În fapt, în cursul nopții de 24/25 decembrie a.c., bărbatul de 57 de ani, împreună cu alți doi bărbați, din aceeași localitate, au consumat băuturi alcoolice la locuința victimei, iar la un moment dat, unul dintre cei doi bărbati, în vârsta de 25 de ani, i-ar fi aplicat mai multe lovituri victimei, cu corpuri dure și cu un obiect tăietor-despicător, care i-ar fi provocat decesul.

Cadavrul bărbatului a fost transportat la morgă, în vederea efectuării necropsiei. Cercetările au fost preluate în anchetă proprie de către procurorul criminalist, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat. După comiterea faptei, tânărul de 25 de ani a fugit într-o direcție necunoscută, fiind efectuate activități specifice în vederea prinderii acestuia”, au transmis reprezentanții IPJ Dolj, prin intermediul unui comunicat.