Șase dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Marea Britanie, afectate masiv de greva personalului forțelor de frontieră

Șase dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Marea Britanie, Heathrow, Gatwick, Birmingham, Manchester, Glasgow și Cardiff, ar putea fi afectate de greva personalului Forțelor de Frontieră.

Dec 26, 2022 - 09:09
Urmărește-ne peGoogle news
Șase dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Marea Britanie, afectate masiv de greva personalului forțelor de frontieră
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

Mark Serwotka, liderul Sindicatului Serviciilor Publice și Comerciale, care reprezintă personalul Forțelor de Frontieră, a declarat că se așteaptă ca grevele continue să își facă simțite efectele în următoarele luni, cu ceea ce el a numit o “escaladare uriașă” în ianuarie.

Comentariile sale sunt un ecou al avertismentelor sindicatelor din domeniul sănătății, care au avertizat că refuzul guvernului de a oferi mai multe salarii în acest exercițiu financiar va duce la acțiuni sindicale care vor dura până la sfârșitul anului.

“Avem un fond de grevă care înseamnă că putem susține această acțiune după Crăciun. Mandatul de grevă durează până în luna mai – vom susține această acțiune până în luna mai”, a declarat Serwotka pentru programul Today de la BBC Radio 4.

El a adăugat că “nu vor fi doar șase luni, cred că în ianuarie veți asista la o escaladare uriașă a acestei acțiuni, în serviciul public și în restul economiei noastre, dacă guvernul nu se așează la masa negocierilor”, potrivit ziarulromânesc.net

Pasagerii care sosesc pe aeroporturile britanice au fost avertizați să se aștepte la cozi mai lungi la imigrări, ca urmare a grevelor forțelor de frontieră, deși Heathrow a declarat că nu a anulat niciun zbor. Aproximativ 1.000 de lucrători intenționează să intre în grevă în următoarea săptămână, afectând șase dintre cele mai aglomerate aeroporturi din țară: Heathrow, Gatwick, Birmingham, Manchester, Glasgow și Cardiff.

Guvernul a mobilizat personal militar și funcționari publici pentru a asigura personalul de la porțile de intrare, iar călătorii sunt îndemnați să folosească porțile electronice. Cu toate acestea, copiii sub 12 ani nu le pot folosi.

Royal College of Nursing urma să anunțe încă două zile de grevă anul viitor, în încercarea de a determina guvernul să îmbunătățească oferta de salarizare de 1.400 de lire sterline pentru personalul NHS, cu excepția dentiștilor și a medicilor.

Sursa: Ziare.com