Regele Charles: Crăciunul este o perioadă dureroasă pentru toți cei care am pierdut oameni dragi

Regele Charles al Marii Britanii și-a invocat regretata mamă, Regina Elisabeta, în primul său mesaj de Crăciun către națiune în calitate de monarh și a vorbit despre credința sa în umanitate într-un moment de „mare anxietate și dificilă”.

Urmărește-ne peGoogle news
Regele Charles: Crăciunul este o perioadă dureroasă pentru toți cei care am pierdut oameni dragi
Foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic

Charles a spus că împărtășește cu „întreaga sa inimă” credința mamei sale în Dumnezeu și oameni. El a transmis mesajul din Capela Sf. Gheorghe, unde este înmomântată regretata Regină și de unde Elizabeth a transmis la rândul său un mesaj de Crăciun în 1999, relatează Reuters.

„Crăciunul este o perioadă deosebit de dureroasă pentru noi toți care am pierdut oameni dragi. Simțim absența lor la fiecare schimbare de anotimp și ne amintim de ei la fiecare tradiție prețuită”

„Este o credință în capacitatea extraordinară a fiecărei persoane de a atinge, cu bunătate și compasiune, viețile altora și de a lumina lumea din jurul lor”, a spus Charles.

„Și în această perioadă de mare anxietate și dificilă – fie pentru cei din întreaga lume care se confruntă cu conflicte, foamete sau dezastre naturale, fie pentru cei de acasă care încearcă să găsească modalități de a-și plăti facturile și de a-și menține familiile hrănite și la căldură – o vedem în umanitatea oamenilor”.

Charles al III-lea, care a urcat pe tron ​​când moartea mamei sale a pus capăt domniei ei record de 70 de ani în septembrie, a adus un omagiu unor astfel de organizații caritabile în mesajul său, care includea imagini cu personalul de la băncile alimentare, precum și cu personalul spitalului și personalul de salvare și îngrijire.

Monarhul în vârstă de 74 de ani, care deține și titlul de „Apărător al credinței” în rolul său de guvernator suprem al Bisericii Angliei, a vorbit și despre modul în care „bisericile, sinagogile, moscheile, templele” s-au unit pentru a hrăni pe cei flămânzi.