Trei persoane au murit și alte patru au fost date dispărute după ce un autobuz a căzut de pe un pod într-un râu din nord-vestul Spaniei

​Cel puțin trei persoane au murit și alte patru au fost date dispărute după ce un autobuz de pasageri a căzut de pe un pod într-un râu din nord-vestul Spaniei, au anunțat duminică serviciile locale de urgență. Potrivit sursei citate, accidentul s-a petrecut sâmbătă spre duminică.

Dec 25, 2022 - 17:27
Urmărește-ne peGoogle news
Trei persoane au murit și alte patru au fost date dispărute după ce un autobuz a căzut de pe un pod într-un râu din nord-vestul Spaniei
Foto: Captură Video

Până în prezent, din albia râului au fost salvate două persoane. Vorbim despre șoferul autobuzului și un pasager.

Curentul puternic și debitul mare din cauza ploilor abundente care au măturat recent regiunea Galicia au împiedicat eforturile de căutare și salvare, spun autoritățile.

Supraviețuitorii au fost duși la spitalele din apropiere cu răni de diferite grade de severitate.

Din informațiile existente, autobuzul circula între orașele Lugo și Vigo, când a derapat de pe partea carosabilă a podului din motive care rămân neclare și a căzut în râu. Incidentul s-a petrecut sâmbătă, în jurul orei 21.30. ora locală (2030 GMT).

Autobuzul transporta în total nouă persoane, șoferul și opt pasageri, a declarat un oficial regional.

„Nu mai sunt cadavre în interiorul autobuzului, așa că acum continuăm căutările celor patru persoane dispărute”, a adăugat oficialul, referindu-se la constatările scafandrilor din cadrul poliției care au inspectat rămășițele autobuzului.