Un câine a dat foc unei case din Anglia, în Ajunul Crăciunului

Lăsat singur acasă, câinele a pornit accidental un uscător de păr uitat de proprietari pe pat. Aparatul a aprins salteaua, provocând un incendiu care a cuprins o cameră, informează Irish Examiner și Essex Fire.

Dec 25, 2022 - 11:34
Urmărește-ne peGoogle news
Un câine a dat foc unei case din Anglia, în Ajunul Crăciunului
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

Incidentul s-a produs în Ajunul Crăciunului în localitatea Hockley, comitatul Essex din Anglia, iar vecinii au fost cei care au alertat pompierii, după ce au observat că din casă iese fum.

Ajunși la fața locului, pompierii au raportat un incendiu mocnit într-un dormitor al casei și au lucrat rapid să-l stingă.

„Incendiul s-a produs din cauza unui uscător de păr conectat la priză și uitat pe pat. Probabil câinele a sărit pe pat, a pornit din greșeală aparatul și de la căldura emanată așternuturile și salteaua au luat foc”, a declarat pompierul-șef Gary Shinn.

În timp ce pompierii se luptau cu flăcările, „făptașul” aştepta cuminte lângă uşa din faţa casei când proprietarul s-a întors. Ambii au fost tratați pentru că au inhalat fum.

După acest incident, pompierii din Essex i-a îndemnat pe oameni să deconecteze aparatele electrice atunci când acestea nu sunt folosite pentru a evita astfel de accidente neplăcute.

Sursa: Libertatea.ro