Maxi Jazz, fostul solist al trupei Faithless, a murit la vârsta de 65 de ani

Artistul britanic Maxwell Fraser, cunoscut sub numele său de scenă Maxi Jazz, a încetat din viață la vârsta de 65 de ani, a anunțat sâmbătă, 24 decembrie, formația de muzică electronică Faithless, al cărui membru fondator și principal solist vocal a fost.

Dec 24, 2022 - 19:10
Urmărește-ne peGoogle news
Maxi Jazz, fostul solist al trupei Faithless, a murit la vârsta de 65 de ani
Foto: Faithless / Facebook

„Cu inima frântă vă anunțăm că Maxi Jazz a murit noaptea trecută. A fost un om care ne-a schimbat viața în atât de multe feluri. El a dat sens și mesaj adecvat muzicii noastre. A fost, de asemenea, un om minunat care avea timp pentru toată lumea și o înțelepciune profundă și accesibilă. A fost o onoare și, desigur, o adevărată plăcere să lucrăm cu el”, au scris Rollo și Sister Bliss, ceilalți doi membri ai trupei Faithless, într-un mesaj publicat pe Facebook.

„A fost un textier genial, un DJ, un budist, o prezență scenică magnifică, iubitor de mașini, vorbăreț nesfârșit, om frumos, busolă morală și geniu”, au adăugat foștii colegi de formație.

Sister Bliss a precizat că acesta a murit „liniștit în somn” în casa lui din sudul Londrei, potrivit BBC.

Maxwell Fraser s-a născut la 14 iunie 1957. A fost rapper, compozitor și DJ.

Din 1995 până în 2011 a fost principala voce a trupei britanice. În 2011, cei de la Faihless au anunțat că se despart, dar au mai cântat împreună și în 2015.

Faithless sunt cunoscuți pentru hituri precum „God Is A DJ”, „We Come 1” și „Insomnia”.