Reacția Kremlinului, după vizita lui Zelenski în SUA: Nu există nicio dorință de a asculta Rusia

Kremlinul a denunțat joi o lipsă de „dorință de a asculta Rusia” după vizita președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în Statele Unite, în timp ce Vladimir Putin a declarat că dorește ca războiul să se încheie „cât mai curând posibil”, potrivit AFP.

Dec 23, 2022 - 07:43
Urmărește-ne peGoogle news
Reacția Kremlinului, după vizita lui Zelenski în SUA: Nu există nicio dorință de a asculta Rusia
Foto: Kremlin.ru/ Wikimedia

„Până în prezent, putem constata cu regret că nici președintele Biden, nici președintele Zelenski nu au spus nimic care ar putea fi perceput ca o potențială disponibilitate de a asculta preocupările Rusiei”, a declarat joi purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.

El a spus că nu au existat „apeluri reale la pace” sau „avertismente” din partea SUA adresate lui Zelenski în timpul vizitei împotriva „bombardării continue a clădirilor rezidențiale din zonele populate din Donbass”, o regiune din estul Ucrainei controlată parțial de separatiștii pro-ruși.

„Acest lucru arată că SUA își continuă linia de război de facto și indirect cu Rusia, până la ultimul ucrainean”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Miercuri, în ziua vizitei lui Volodimir Zelenski în SUA, Kremlinul a avertizat că noi livrări de arme americane către Ucraina nu ar face decât să agraveze conflictul.

Zelenski a declarat că ajutorul occidental acordat țării sale este o „investiție în securitatea globală și democrație”, nu „caritate”.

Pe teren, Rusia a suferit eșecuri majore în ultimele luni.

Ca răspuns, începând cu luna octombrie, a optat pentru o tactică de bombardare masivă a infrastructurii ucrainene, lipsind milioane de oameni de electricitate, apă și încălzire în mijlocul iernii.

Sursa: Hotnews.ro