Şeful grupării Wagner respinge acuzaţiile SUA că aceasta ar fi primit arme de la Coreea de Nord

Şeful grupării ruseşti de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a afirmat, joi, că afirmaţiile SUA conform cărora gruparea sa ar fi primit livrări de arme de la Coreea de Nord nu sunt ”nimic mai mult decât bârfe şi speculaţii”, relatează CNN, potrivit Hotnews.

Dec 23, 2022 - 06:53
Urmărește-ne peGoogle news
Şeful grupării Wagner respinge acuzaţiile SUA că aceasta ar fi primit arme de la Coreea de Nord
Foto: Kremlin.ru/ Wikimedia

”Toată lumea ştie că a trecut mult timp de când Coreea de Nord a livrat arme Federaţiei Ruse”, a afirmat Prigojin într-o declaraţie publicată pe canalul său de Telegram. ”Şi nici măcar nu au fost făcute alte astfel de încercări. Astfel, aceste livrări de arme de la Coreea de Nord nu sunt nimic mai mult decât bârfe şi speculaţii”, a adăugat el.

”Din partea noastră, vreau să subliniez că – şi deja am răspuns acestei întrebări astăzi – noi cumpărăm destul de multe arme americane. Şi din acest motiv, cel mai probabil, avocaţii mei vor avea un rol activ în procesul pentru ridicarea sancţiunilor SUA pentru livrarea de arme grupării Wagner”, a spus el.

”Noi credem că aceste restricţii sunt complet nedrepte, întrucât gruparea Wagner nu a încălcat niciodată regulile comerţului internaţional când a cumpărat armele americane”, a declarat Prigojin.

”Din păcate, dl. Kirby face multe declaraţii bazate pe speculaţii”, a afirmat Prigojin, ca reacţie la declaraţiile coordonatorului de comunicaţii strategice de la Consiliul Naţional de Securitate din SUA, John Kirby.

Joi, Kirby a declarat că ”este destul de evident pentru noi că Wagner este pe care să devină un centru de putere care rivalizează cu armata rusă şi alte ministere ruseşti” şi că recrutează deţinuţi, inclusiv unii cu probleme medicale grave.

Sursa: Hotnews.ro