Procesul în cazul inculpaților din dosarul „Nana” a încetat ca urmare a deciziilor CCR privind prescrierea faptelor

Judecătorii Tribunalului Călărași i-au obligat pe cei în cauză la plata prejudiciului de trei milioane de lei, dar au ridicat măsurile asigurătorii pe mai multe terenuri cumpărate de Ioana Băsescu, fiica lui Traian Băsescu.

Dec 22, 2022 - 14:27
Urmărește-ne peGoogle news
Procesul în cazul inculpaților din dosarul „Nana” a încetat ca urmare a deciziilor CCR privind prescrierea faptelor
Foto: Ioana Băsescu

Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Cei 11 inculpați trimiși în judecată pentru mai multe capete de acuzare, între care abuz în serviciu, fals, uz de fals și spălare de bani au scăpat, după ce judecătorii au constatat că a intervenit prescripția penală, în urma aplicării deciziilor CCR, așa cum se arată pe portalul instanțelor.

În această situație se află primarul PSD al comunei Nana, Gheorghe Dobre, dar și mai mulți funcționari precum secretarul, contabilul și casierul primăriei. Totodată, Tribunalul Călărași i-a achitat pe inculpați, pe fond, pentru acuzația de grup infracțional organizat.

Pe de altă parte, instanța i-a obligat pe inculpați să achite fiecare peste 240.000 de lei pentru recuperarea prejudiciului în valoare de peste 3 milioane de lei și a menținut sechestrele puse în acest dosar pe bunurile acestora. În schimb, Tribunalul Călărași a ridicat măsurile asigurătorii pe mai multe terenuri cumpărate de Ioana Băsescu, fiica fostului președinte Traian Băsescu.

Decizia Tribunalului Călărași nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, în termen de zece zile de la data primirii hotărârii.

Sursa: Național