Poliția de Frontieră: Aproximativ 3.800 de poliţişti de frontieră la datorie, zilnic, în perioada sărbătorilor de iarnă

Încă de la sfârşitul săptămânii trecute la nivelul instituţiei au fost dispuse măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat astfel încât să se asigure un control fluent, operativ şi eficient în toate punctele deschise traficului internaţional. Perioada sărbătorilor de iarnă este una destul de aglomerată, mulţi cetăţeni români aflaţi în afara graniţelor României revin acasă alături de familie, iar din experienţa anilor anteriori ne aşteptăm la o creştere semnificativă a valorilor de trafic în punctele de trecere.

Dec 22, 2022 - 12:39
Urmărește-ne peGoogle news
Poliția de Frontieră: Aproximativ 3.800 de poliţişti de frontieră la datorie, zilnic, în perioada sărbătorilor de iarnă
Foto: Poliția de Frontieră

În acest sens, în funcţie de dinamica traficului, au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea personalului planificat atât la controlul documentelor de călătorie cât şi la misiuni specifice de prevenire şi combatere a infracţionalităţii la frontieră.

Vor fi la datorie, zilnic, aproximativ 3.800 de poliţişti de frontieră care vor desfăşura misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat a României.

Reamintesc pe această cale faptul că week-end-ul trecut aproximativ 1 milion de cetăţeni români şi străini au tranzitat frontiera de stat a României.

De asemenea, au fost dispuse măsuri speciale şi la nivelul punctelor de trecere a frontierei cu specific aeroportuar, măsuri adaptate în funcţie de orarul de zbor al aeronavelor cât şi la zborurile suplimentare introduse de companiile aeriene în această perioadă.

Polițiștii de frontieră vor acţiona alături de reprezentanţii celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona de competenţă.

Recomandări

Tranzitarea frontierei naţionale în această perioadă prin toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional reprezintă recomandarea principală pentru dumneavoastră!

Totodată, vă rugăm să vă informaţi corect, complet şi doar din surse oficiale cu privire la condiţiile de călătorie în statele de destinaţie şi în cele tranzitate!

Menţionez că la acest moment punctele de frontieră cele mai solicitate sunt: Nădlac II, Petea şi Albiţa, unde înregistrăm timpi de aşteptare specifici acestei perioade aglomerate, însă lucrăm la capacitate maximă astfel încât toţi cetăţenii să tranziteze frontiera şi să ajungă la destinaţie într-un timp cât mai scurt posibil.

Vă aşteptăm cu drag acasă!