Țigări de contrabandă în valoare de peste 2 milioane de euro, descoperite într-un camion, ascunse după cutii de portocale

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autocamion care figura în documente ca fiind încărcat cu portocale, cantitatea de 484.000 de pachete cu ţigări, estimată la o valoare de peste 10 milioane lei, pentru care șoferul nu deținea documente de proveniență. În cauză se derulează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, iar faţă de şofer s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Dec 22, 2022 - 10:18
Urmărește-ne peGoogle news
Țigări de contrabandă în valoare de peste 2 milioane de euro, descoperite într-un camion, ascunse după cutii de portocale
Foto: Poliția de Frontieră

La data de 21.12.2022, în jurul orei 3.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui autocamion, un cetățean român, în vârstă de 40 de ani. Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, portocale pe ruta Bulgaria-Ungaria.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul pentru marfă, au fost descoperite ascunse, în spatele cutiilor cu portocale (metoda capac), 968 de baxuri ce conţineau 484.000 de pachete cu ţigări, diferite mărci.

Țigările, în valoare totală de peste 2 milioane de euro, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză polițiștii de frontieră, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals şi deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării, fără  a fi marcate sau marcate necorespunzător.

Totodată, faţă de persoana în cauză a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.