Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a ajuns în Statele Unite - Acesta va fi primit la Casa Albă

Avionul care l-a transportat pe Volodimir Zelenski a aterizat la Baza aeriană Andrews, la periferia oraşului Washington, afirmă surse citate de postul de televiziune CNN.

Dec 21, 2022 - 20:56
Dec 21, 2022 - 21:41
Urmărește-ne peGoogle news
Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a ajuns în Statele Unite - Acesta va fi primit la Casa Albă
Foto: Володимир Зеленський / Facebook

UPDATE: Volodymyr Zelensky a ajuns la Casa Albă, unde a fost primit de președintele Statelor Unite, Joe Biden

Zelensky se află în Biroul Oval pentru discuții prelungite cu președintele american Joe Biden, care va anunța că trimite Ucrainei asistență suplimentară de securitate în valoare de aproape 2 miliarde de dolari, inclusiv un nou sistem sofisticat de apărare aeriană, conform CNN.

După discuții, cei doi vor convoca o conferință de presă la Casa Albă, apoi Zelensky se va adresa unei Congresului, la Capitol Hill. Vizita va dura puțin, președintele ucrainean urmând să se întoarcă imediat în țara sa.

”Astăzi mă aflu la Washington pentru a mulțumi poporului american, președintelui și Congresului pentru sprijinul necesar. Și, de asemenea, continuă cooperarea pentru a aduce victoria mai aproape”, a scris liderul de la Kiev pe contul său de Facebook.

Zelenski mai precizează că va purta ”o serie de negocieri pentru consolidarea capacității de rezistență și apărare a Ucrainei” și că va discuta cu Joe Biden ”despre cooperarea bilaterală a Ucrainei și Statelor Unite ale Americii”.

”Anul viitor trebuie sa restituim steagul ucrainian si libertatea pe tot pământul nostru tot neamul nostru”, mai amintește președintele ucrainean.

Volodimir Zelenski se va întâlni cu preşedintele Joseph Biden şi va rosti un discurs în Congresul american, unde va primi confirmarea "sprijinului puternic şi bipartizan pentru Ucraina", a transmis Preşedinţia SUA.