Ministrul Dezvoltării a precizat că până în prezent a semnat peste 1800 de contracte de finanțare prin PNRR, în valoare de peste 15 miliarde de lei

Cseke Attila a anunțat, printr-un comunicat de presă transmis de ministerul Dezvoltării, că a semnat 90 de noi contracte finanțate prin componenta C10, Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru asigurarea infrastructurii pentru transportul verde prin construirea de piste pentru biciclete (și alte vehicule electrice ușoare) la nivel local/metropolitan și achiziționarea de puncte de încărcare pentru vehicule electrice.

Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Dezvoltării a precizat că până în prezent a semnat peste 1800 de contracte de finanțare prin PNRR, în valoare de peste 15 miliarde de lei
Imagine cu caracter ilustrativ

Potrivit sursei citate, contractele au fost încheiate între autoritățile publica locale din 90 de unități administrativ-teritoriale și Ministerul Dezvoltării și au o valoare de totală de 277.133.026,16 lei.

Ministrul Atilla a anunțat că până în prezent, prin cele trei componente ale PNRR, au fost semnate 1.807 de contracte de finanțare, în valoare totală de 15.062.193.893,12 lei.

Ministerul Dezvoltării finanțează 129 de noi investiții, în 93 de localități din România, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, a anunțat ministrul Cseke Attila.

Proiectele, în valoare totală de 445.862.630,24 de lei, au fost depuse în cadrul celei de-a doua runde de atragere de fonduri pe componentele Valul Renovării și Fondul Local din PNRR. Prin urmare, prin Valul Renovării, au fost aprobate 16 noi proiecte, în valoare totală de 184.425.770,04 lei, depuse de 11 autorități locale pentru lucrări de eficientizare energetică și asigurarea siguranței seismice și la incendiu a unor clădiri rezidențiale multifamiliale și a unei instituții de învățământ.

Pentru Fondul Local, au fost aprobate 113 de noi proiecte, în valoare totală de 261.436.860,20 lei, depuse de 82 de autorități locale, pentru proiecte care vizează reabilitarea și eficientizarea energetică a unor instituții publice, asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, realizarea de sisteme inteligente de management local, piste pentru biciclete, achiziționarea de mijloace de transport electrice și de stații de încărcare pentru vehicule electrice.

Sursa: Adevărul