Comisia Europeană a anunţat că acceptă angajamentele venite din partea Amazon de a nu mai utiliza datele vânzătorilor

Comisia Europeană a anunţat că acceptă angajamentele venite din partea gigantului vânzărilor online Amazon de a nu mai utiliza datele vânzătorilor de pe piaţă şi de a asigura accesul egal la Buy Box şi Prime, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Dec 21, 2022 - 16:04
Urmărește-ne peGoogle news
Comisia Europeană a anunţat că acceptă angajamentele venite din partea Amazon de a nu mai utiliza datele vânzătorilor
Foto: Margrethe Vestager

Angajamentele asumate de Amazon răspund preocupărilor Comisiei în materie de concurenţă legate de utilizarea de către Amazon a datelor care nu sunt publice ale vânzătorilor de pe piaţă şi de o posibilă părtinire în acordarea accesului vânzătorilor la Buy Box şi la programul Prime.

„Decizia stabileşte noi norme privind modul în care Amazon îşi desfăşoară activitatea în Europa. Amazon nu mai poate abuza de rolul său dual şi va trebui să îşi modifice mai multe practici comerciale legate de utilizarea datelor, selectarea vânzătorilor în cadrul Buy Box şi condiţiile de acces la programul Prime al Amazon. Comercianţii cu amănuntul şi transportatorii independenţi concurenţi, precum şi consumatorii vor avea de câştigat de pe urma acestor schimbări, care vor oferi noi oportunităţi şi o gamă mai largă de opţiuni”, a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Margrethe Vestager