Ministrul ucrainean al Apărării: „Au fost deja plasate comenzi, şi nu doar în SUA, ci şi în Germania, Franţa, Slovacia, Cehia, România şi alte ţări”

Forțele armate ale Kievului vor primi armele şi muniţiile necesare pe parcursul fiecărei luni din anul 2023 pentru a putea lupta împotriva invaziei ruse, a afirmat miercuri ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov.

Dec 21, 2022 - 11:25
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul ucrainean al Apărării: „Au fost deja plasate comenzi, şi nu doar în SUA, ci şi în Germania, Franţa, Slovacia, Cehia, România şi alte ţări”
Foto: Міністерство оборони України

În cadrul unui program special difuzat de posturile de televiziune din Ucraina şi preluat de agenţia Interfax-Ukraine, Reznikov a dat asigurări că ţara a semnat numeroase contracte cu alte naţiuni pentru a dispune de arme în lunile următoare, transmite agenția de presă EFE.

„Industria militară americană este deja în funcţiune. Cu alte cuvinte, una dintre temele-cheie ale fiecărei întâlniri din cadrul formatului Ramstein (cum sunt numite întâlnirile Grupului de Apărare al Ucrainei cu alte naţiuni, n. red.) este implementarea capacităţilor ţărilor care sprijină Ucraina în acest război”, a subliniat ministrul ucrainean al Apărării.

„Au fost deja plasate comenzi, şi nu doar în SUA, ci şi în Germania, Franţa, Slovacia, Cehia, România şi alte ţări”, a precizat el.

„Şi voi discuta deschis, fără să dezvălui mari secrete, am multe contracte semnate pentru a ne furniza armele necesare şi muniţia corespunzătoare. Şi ştiu sigur, miniştrii Apărării sau secretarii Apărării din diverse ţări îmi confirmă că şi ei au semnat contracte similare”, a spus Reznikov.

Plecând de la aceste declarații, Interfax-Ukraine reaminteșe că secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a informat încă din noiembrie că cel puţin şase ţări au anunţat mai mult ajutor militar pentru Ucraina la a şaptea reuniune a formatului Ramstein.

De altfel, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se deplasează miercuri la Washington, în prima sa vizită în străinătate de la începutul invaziei ruse, la 24 februarie, pentru a obţine mai mult ajutor pentru apărarea țării sale.

Cu prilejul acestei vizite, preşedintele american Joe Biden urmează să anunţe trimiterea unui nou pachet de ajutor militar în valoare de 2 miliarde de dolari către Ucraina, care va include o baterie de rachete Patriot, un sistem de apărare antirachetă extrem de eficient pe care Kievul îl solicită Washingtonului de ceva timp, notează EFE.