Percheziții domiciliare la contrabandiștii de țigări din Constanța - 7 persoane duse la audieri

Şapte persoane au fost conduse, miercuri, la audieri şi sunt cercetate penal pentru contrabandă, în urma a nouă percheziţii domiciliare efectuate de poliţişti constănțenia, se arată într-o informare a Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Constanța.

Dec 21, 2022 - 11:02
Urmărește-ne peGoogle news
Percheziții domiciliare la contrabandiștii de țigări din Constanța - 7 persoane duse la audieri
Imagine cu caracter ilustrativ

Potrivit sursei citate, poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime Constanţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au desfăşurat activităţi într-un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Din cercetări a reieşit faptul că persoanele bănuite au achiziţionat, deţinut şi comercializat ţigarete, produse accizabile, nemarcate sau marcate necorespunzător, fără a avea aplicat timbru fiscal emis de autorităţile române.

"În cursul zilei de ieri, 20 decembrie, poliţiştii de la transporturi maritime Constanţa au pus în aplicare 9 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Constanţa, fiind descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, peste 26.500 de ţigarete de diferite mărci, susceptibile de a proveni din activitatea de contrabandă, precum şi peste 9 kilograme de materiale pirotehnice din categoriile F2 şi F3", se arată în comunicatul citat.

Şapte persoane au fost duse la audieri, acestea fiind cercetate în stare de libertate. Pentru una dintre persoane continuă cercetările şi privind infracţiunea de deţinere de articole pirotehnice fără drept.