Cașcavalul și salamul sunt printre cele mai furate produse din magazine

Din cauza scumpirilor exagerate din ultima vreme, alimentele de bază au ajuns să fie furate din magazine, motiv pentru care o parte dintre acestea au sisteme antifurt.

Dec 20, 2022 - 12:01
Urmărește-ne peGoogle news
Cașcavalul și salamul sunt printre cele mai furate produse din magazine
Foto: Realitatea

Tot mai multe produse de bază suferă scumpiri drastice. Din această cauză, ele ajung să fie furate de cei cărora nu le mai ajung banii pentru a-și duce traiul așa cum o făceau înainte. În trecut, numai bunurile de nișă erau securizate cu sisteme antifurt, dar acum, în mai multe cartiere din Capitală, dar și în alte orașe din țară, magazinele folosesc alarme pentru produsele de bază.

Cele mai furate lucruri au fost cele care acum sunt securizate. Printre acestea se regăsesc cașcavalul, salamul, untul și vinul.

„Da, şi eu am văzut şi am rămas surprins. Puterea de cumpărare scăzută, oamenii nu mai au bani. Din ce am discutat cu comercianţii spuneau că se fură foarte mult pachetul de unt, acele salamuri de Sibiu. Unii le iau să mănânce, alţii le iau să le revândă”, a declarat Dorin Cojocaru, specialist Industrie Alimentară, pentru observatornews.ro.

Dacă în trecut un pachet de unt costa între 6 și 7 lei, acum ajunge și la 13 lei.

„Untul este un produs cu valoare mare, cu gramaj mic. Exact cum sunt diamantele. Am ajuns să facem comparaţii din astea”, a mai spus Dorin Cojocaru.

În 2022, untul s-a scumpit cu mai mult de 43% față de anul trecut, potrivit datelor de la Instituția Național de Statistică.

„Detergenţi, ciocolată, ustensile de bucătărie, orice. Se fură orice”, a spus Nicolae Petrescu, comerciant.