Igor Grosu, la întrevederea cu Ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu: „Vom încuraja noi proiecte între românii de pe amblele maluri ale Prutului”

Chișinău, 19 decembrie 2022 – România va continua să susțină Republica Moldova pentru a trece cu bine peste crizele din ultima perioadă. Despre relațiile frățești dintre Chișinău și București, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat astăzi cu Ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, aflat în vizită la Chișinău.

Dec 19, 2022 - 16:39
Urmărește-ne peGoogle news
Igor Grosu, la întrevederea cu Ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu: „Vom încuraja noi proiecte între românii de pe amblele maluri ale Prutului”
Foto: Parlamentul Republicii Moldova

Discuțiile s-au focusat pe situația la zi din țara noastră și formulele de sprijin relevant și rapid identificate de România pentru a fi alături de Republica Moldova. Președintele Parlamentului a exprimat recunoștință pentru sprijinul substanțial și contribuția oferite țării noastre pe dimensiuni precum securitatea energetică, infrastructură, apărare, precum și prin intermediul numeroaselor proiecte menite să îmbunătățească condițiile de viață ale cetățenilor noștri. Livrările din România de energie electrică, gaze naturale, păcură și lemne de foc ajută țara noastră să facă față unei crize energetice fără precedent. Recent, România a oferit sprijin de urgență, sub formă de sprijin bugetar direct, de 10 mln euro, care va fi utilizat pentru procurarea de gaze naturale și cărbuni, dar și pentru măsuri de eficiență energetică. Totodată, până la sfârșitul anului curent, urmează a fi debursată suma de 25 mln euro pentru proiecte în domeniul educației și administrației publice.

„Vom încuraja noi proiecte între românii de pe amblele maluri ale Prutului, ca exemplu elocvent al relațiilor noastre speciale”, a menționat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

La rândul său, Ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, a încurajat țara noastră să pună în aplicare cel nouă recomandări ale Comisiei Europene în accelerarea integrării europene, subliniind că România va oferi sprijin Republicii Moldova în acest sens.