Daniel Morar spune că nu va candida la Președinția României: Cariera mea politică s-a încheiat

„Am declarat foarte clar că în iunie s-a încheiat cariera mea publică”, a subliniat, duminică seară, Daniel Morar, fost judecător de la Curtea Constituțională și fost șef al DNA, invitat în emisiunea realizată de jurnalista Sorina Matei la postul Aleph News.

Dec 19, 2022 - 07:20
Urmărește-ne peGoogle news
Daniel Morar spune că nu va candida la Președinția României: Cariera mea politică s-a încheiat
Foto: Digi24

Întrebat în emisiune dacă va candida la Președinția României în 2024, Morar a avut un răspuns categoric: „Nu”, insistând pe faptul că odată cu încheierea în vară a mandatului său de judecător la Curtea Constituțională, cariera sa în sistemul public a luat sfârșit. 

„Acum sunt avocat, sunt în privat”, a afirmat Morar în timpul emisiunii.

Interviul de duminică al lui Morar vine în contextul în care acesta a lansat recent o carte de memorii intitulată „Putea să fie altcumva”, apărută la Editura Humanitas și la care a contribuit cu predocumentarea și Sorina Matei, după cum menționează acesta în notele sale.

În interviul de la Aleph, Morar nu a mai reluat acuzele severe din carte la adresa Laurei Codruța Kovesi sau fostei șefe a Înaltei Curți, Livia Stanciu, devenită între timp și ea judecător la CCR. De altfel, în întrega emisiune, nivelul de combativitate al acestuia a fost mai scăzut ca în scris. Nu i-a atacat frontal nici pe șefii SRI, pe care în volum îi acuza de presiuni. 

A vorbit doar de teama pe care a simțit-o la CCR:

„Mie mi se pare că trăiam o mică teroare. Părea că oamenii erau ridicați, arestați, fără nicio noimă”, a spus Morar, făcând trimitere la episodul în care fostul judecător CCR Toni Greblă a fost reținut în 2015 pentru fapte de corupție. „Știam dosarul de pe vremea când eram procuror, nu era nimic care să justifice o asemenea măsură, dar nu puteam să le spun asta colegilor mei de la Curte”, a spus Morar.

El a mai spus că și-ar fi dorit să se continue lupta anticorupție, în mod real, după plecarea sa de la DNA. „Spun asta pentru că în ultimii ani observ o stagnare”, a declarat Morar.

În vârstă de 56 de ani, Daniel Morar este în prezent avocat, după ce a fost șeful DNA în perioada 2005-2013, iar ulterior, judecător la Curtea Constituțională pentru un mandat de 9 ani (2013-2022).

Sursa: Libertatea.ro