Gheorghe Flutur cere o întâlnire urgentă cu autoritățile din Ucraina, pentru soluții la Vama Siret

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a cerut o întâlnire de urgență cu autoritățile ucrainene, luni, de la ora 12.00, pentru rezolvarea cozilor lungi de 20 de km de la vamă. Acesta acuză un „ping-pong al răspunderii”, făcând aluzie la autoritățile ucrainene.

Dec 18, 2022 - 21:33
Urmărește-ne peGoogle news
Gheorghe Flutur cere o întâlnire urgentă cu autoritățile din Ucraina, pentru soluții la Vama Siret
Foto: Consiliul Județean Suceava

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a cerut guvernatorului de la Cernăuţi o întâlnire de urgenţă pentru a găsi soluţii cu privire la traficul aglomerat din Vama Siret. Coada de tiruri se întinde foarte des pe aproximativ 20 de kilometri.

„Am solicitat guvernatorului de la Cernăuţi o întâlnire de urgenţă mâine (luni – n.r.) la ora 12.00 pentru a clarifica şi găsi soluţii cu privire la traficul foarte aglomerat din Vama Siret. Au apărut în spaţiul public o serie de aspecte legate de motivele aglomerării excesive şi doresc să le lămurim la faţa locului, cu domnul Zaparaniuk (Ruslan Zaparaniuk – şeful Administraţiei Militare Regionale Cernăuţi – n.r.), mai ales că în ultima perioadă coada de tiruri în judeţul Suceava a ajuns la 20 km zilnic şi creează un mare disconfort celor din judeţul Suceava, dar şi celor aflaţi în trafic", a declarat Gheorghe Flutur.

Șeful CJ Suceava a criticat „ping-pong-ul răspunderii”. Flutur a mai spus și că, dacă în urma discuţiilor se va ajunge la concluzia că partea română trebuie să facă mai mult, atunci se va adresa Ministerului Finanţelor, Direcţiei Generale a Vămilor şi Ministerului Transporturilor pentru a lua măsuri suplimentare.

„Nu sunt de acord cu acest ping-pong al răspunderii şi de aceea, după ce au fost mai multe contacte telefonice cu cei de la Cernăuţi, am solicitat o întâlnire faţă în faţă, la PTF Siret", a mai afirmat şeful CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Anunțul șefului CJ Suceava vine și după ce autoritățile ucrainene au spus că este vorba despre „lentoarea” părții române, vorbind și de un „business” al tiriștilor.

Șeful Administraţiei Militare Regionale Cernăuţi, Ruslan Zaparaniuk, a declarat că "vecinii" români nu pot asigura trecerea unui număr mai mare de camioane prin Vama Siret. Mai mult, Zaparaniuk a afirmat că unii şoferi de tiruri preferă să stea la coadă în Vama Siret şi să nu folosească alte puncte de trecere, pentru că "staţionările la frontieră li se plătesc suplimentar”, „este un fel de business al lor", a acuzat Ruslan Zaparaniuk, potrivit Libertatea Cuvântului de la Cernăuţi - lyberti.com.