Bărbat cu cazier pentru omor, trimis după gratii pentru amenințarea unui polițist

Un bărbat din Cugir, condamnat în trecut la zece ani de închisoare pentru omor, a mai primit o sentință penală definitivă, de această dată pentru ultraj la adresa unui polițist.

Dec 18, 2022 - 20:21
Urmărește-ne peGoogle news
Bărbat cu cazier pentru omor, trimis după gratii pentru amenințarea unui polițist
Foto: Poliția Română/imagine cu caracter ilustrativ

Bărbatul (Alin C). a fost judecat după ce a manifestat un comportament agresiv faţă de un agent de poliție, care îi verifica identitatea. S-a întâmplat în 20 decembrie 2021,  iar hotărârea definitivă a fost pronunțată pe 13 decembrie 2022, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Potrivit rechizitoriului, bărbatul „s-a deplasat la geamul autospecialei de poliție, i-a solicitat polițistului să-i restituie cartea de identitate, i-a adresat cuvinte jignitoare, a început să urle, a pus mâinile pe capota autospecialei, totodată ameninţând cu acte de violenţă, spunând polițistului: am făcut pușcărie și mai fac”.

Pentru că bărbatul împiedica desfășurarea  procedurii de legitimare, acesta a fost încătușat și condus la sediul Poliției Mun. Alba Iulia, iar în momentul introducerii în autospeciala de poliție, l-a amenințat pe agentul (…) cu bătaia, spunându-i: „Boschetarule, să vezi ce bătaie îți dau, să vezi ce palme îți dau eu ție!”.

La sediul poliției, acesta a continuat să adreseze injurii şi cuvinte jignitoare polițistului, apoi ameninţări: „cu mâinile la spate te bat, boschetarule… iar ulterior i-a spus: familia ta nu circulă… stai așa, că vă arăt eu”. În cele ce au urmat, a continuat amenințările, spunându-i agentului de poliţie că îi omoară familia: „am făcut pușcărie pentru omor! Îți omor ție familia, dacă vrei!”.

Bărbatul a încetat să mai adreseze amenințări și cuvinte jignitoare în momentul în care la sediul poliției și-a făcut apariția avocatul său ales, care l-a sfătuit apoi să-și ceară scuze, lucru ce s-a și întâmplat. Desfășurarea evenimentului, de la momentul legitimării inculpatului și până când acesta a părăsit sediul poliției a fost înregistrată audio-video cu camera aflată în dotarea agentului de poliție.

„Din cuprinsul sentinței penale nr. (…), coroborat cu cazierul judiciar, reiese că numitul a fost condamnat la data de 21.05.2012, printre altele, pentru comiterea infracțiunii de omor, la pedeapsa de 10 ani închisoare, fapta constând în aceea că a lovit persoana vătămată atât cu piciorul cât și cu un cuțit în zona capului și feței. Dat fiind faptul că inculpatul a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de 1 an, se reţine că singura posibilitate este cea a executării pedepsei în regim de detenţie”, se susține în hotărârea instanței de judecată. 

Alin C. a fost condamnat la opt luni de închisoare cu executare și a fost obligat să îi plătească polițistului daune morale în valoare de 2.000 de lei. 

Miercuri, 14 decembrie, bărbatul de 34 de ani a fost identificat și reținut în municipiul Aiud, fiind dus la penitenciar pentru executarea pedepsei.

Sursa: Adevarul.ro