Transporturi cu deşeuri din Austria, Germania şi Italia, întoarse de la frontieră

Trei transporturi cu deşeuri aduse din Austria, Germania şi Italia, în total 26 de tone, au fost întoarse de la frontieră de autorităţile din judeţele Arad şi Bihor, pentru că şoferii nu au putut prezenta toate documentele legale pentru a le introduce în ţară.

Dec 18, 2022 - 15:07
Urmărește-ne peGoogle news
Transporturi cu deşeuri din Austria, Germania şi Italia, întoarse de la frontieră
Imagine cu caracter ilustrativ

În Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II a fost verificat un camion condus de un român, care transporta 15 tone de deşeuri constând în îmbrăcăminte şi materiale textile provenite de la o societate comercială din Austria. Acestea urmau să fie descărcate la o firmă din România.

La PTF Borş II, au fost verificate alte două transporturi, cu un total de 11 tone de deşeuri, constând în anvelope, piese de mobilier, panouri solar şi electrocasnice. Şoferii sunt tot români şi au adus încărcăturile din Germania şi Italia.

"Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii Naţionale de Mediu Bihor şi Arad, stabilind faptul că cei trei şoferi nu deţin documente complete necesare importului de deşeuri", a informat, duminică, Poliţia de Frontieră Arad.

Autorităţile au dispus ca deşeurile să fie returnate în cele trei ţări din care au fost aduse.