Marcel Ciolacu, scrisoare pentru cancelarul Austriei

Marcel Ciolacu i-a transmis o scrisoare lui Karl Nehammer, în contextul votului împotriva aderării României la Spațiul Schengen.

Dec 16, 2022 - 13:48
Urmărește-ne peGoogle news
Marcel Ciolacu, scrisoare pentru cancelarul Austriei
Foto: Marcel Ciolacu/ Facebook

„Romania și românii merită să facă parte din Schengen! Este ceea ce i-am transmis cancelarului austriac, Karl Nehammer, printr-o scrisoare oficială și prin intermediul presei austriece!”, și-a început astfel Marcel Ciolacu mesajul publicat vineri, 16 decembrie, pe contul oficial de Facebook.


„L-am invitat în România să se convingă singur de eforturile țării noastre și ale poporului nostru. Trebuie să vadă cum este să fii în prima linie de apărare a Europei în războiul cu Federația Rusă. Să vadă ce înseamnă sute de kilometri de graniță comună cu Ucraina și Republica Moldova. Să vadă cum România a găzduit sute de mii de refugiați, majoritatea mame cu copii fugind din calea morții. Să vadă cum transportăm milioane de tone de cereale pe șosele românești și prin Portul Constanța. Să vadă cum am asigurat energie pentru ca frații noștri de peste graniță să nu înghețe de frigul la care îi condamnase Putin!”, a transmis Marcel Ciolacu.


„Domnule Cancelar, românii sunt la fel de europeni ca austriecii! Împărtășim aceleași valori și aspirații, iar companiile austriece dezvoltă afaceri profitabile în România. Dacă decizia dumneavoastră ar fi fost corectă, România trebuia astăzi să beneficieze de solidaritatea europeană fiind tot mai integrată cu restul Europei. Trebuie să veniți în România și să vă convingeți de faptul că austriecii se pot bucura în liniște la târgul de Crăciun de la Viena și pentru că România, și aliații săi din NATO muncesc zi și noapte pentru a asigura securitatea și stabilitatea acestei regiuni”, a continuat Marcel Ciolacu.


„Austria este sigură și datorită României, domnule Cancelar!”, a conchis Marcel Ciolacu pe Facebook.

Scrisoarea integrală transmisă de Marcel Ciolacu:

Domnului Karl Nehammer, Cancelarul Austriei

Domnule cancelar, 

Prin decizia dumneavoastră, 19 milioane de români au fost lipsiți de dreptul legitim de a fi parte a spațiului Schengen. Dacă votul dumneavoastră ar fi fost corect, România trebuia astăzi să se bucure într-o horă a fraternității alături de toată Europa.

Pentru că suntem la fel de europeni ca austriecii. Împărtășim aceleași valori și aspirații, iar companiile austriece fac de ani de zile afaceri foarte bune în România. Și, nu uitați, noi suntem cei aflați în prima linie a frontului cu Rusia, deci avem mare grijă de granițele noastre. 

Trebuie să vedeți cu ochii dumneavoastră, Karl Nehammer! Trebuie să vii în România să te convingi singur de eforturile țării mele și ale poporului meu. Trebuie să vezi cum e să fii în prima linie de apărare a Europei în războiul cu Rusia. Să vezi ce înseamnă sute de km de graniță comună cu Ucraina și Republica Moldova. Să vezi cum am găzduit sute de mii de refugiați, majoritatea mame cu copii fugind din calea morții. Să vezi cum transportăm milioane de tone de cereale pe șosele românești și prin portul Constanța. Să vezi cum am asigurat energie pentru ca frații noștri de peste graniță să nu înghețe de frigul la care îi condamnase Putin!  

Trebuie să vii în România și să te convingi de faptul că austriecii se pot bucura în liniște la târgul de Crăciun de la Viena și pentru că România și aliații săi din NATO muncesc zi și noapte pentru a asigura securitatea și stabilitatea acestei regiuni. Austria este sigură și datorită României, Karl Nehammer! 

Vă invit împreună cu ministrul de Interne în România. Să vedeți toate eforturile pe care țara mea le-a făcut în această perioadă! Adevărul și dreptatea sunt de partea noastră și ele vor învinge întotdeauna!

Te așteptăm în România, Karl, 
Marcel Ciolacu
Președintele Camerei Deputaților din Parlamentul României 
Președintele Partidului Social Democrat