A murit Sinisa Mihajlovic, fostul mare fotbalist și antrenor sârb

Fostul mare fotbalist sârb Sinisa Mihajlovic a încetat din viață la vârsta de doar 53 de ani, după ce a pierdut lupta cu o boală cruntă, informează Gazeta Sporturilor.

Dec 16, 2022 - 17:12
Urmărește-ne peGoogle news
A murit Sinisa Mihajlovic, fostul mare fotbalist și antrenor sârb
Foto: Sinisa Mihajlovic / Eurosport

Fostul antrenor al echipelor italiene Bologna și AC Milan s-a stins într-un spital din Roma. În iulie 2019, acesta anunțase că a fost diagnosticat cu leucemie, dar era optimist că va ieși învingător.

Mihailovic fusese supus unui transplant de măduvă osoasă. O perioadă s-a simțit mai bine, după care, pe 26 martie anul acesta, el a anunțat că boala a revenit, spunând însă că „nu știe cu cine se pune”.

„Soția sa Arianna, împreună cu copiii lor Viktorija, Virginia, Miroslav, Dusan și Nikolas, nepoata Violante, mama Vikyorija și fratele Drazen, comunică îndurerați moartea nedreaptă și prematură a soțului, tatălui, fiului și fratelui lor exemplar, Sinisa Mihajlovic. Un om unic, un profesionist extraordinar, atent și bun cu toată lumea. A luptat cu mult curaj împotriva unei boli cumplite. Le mulțumim medicilor și asistentelor care l-au îngrijit de-a lungul anilor, cu dragoste și respect (…). Sinisa va fi mereu alături de noi. Trăim cu toată dragostea pe care ne-a dat-o”, a transmis familia fostului mare jucător, într-un comunicat de presă.

Sinisa Mihalovici și-a început cariera în țara natală. A câștigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua Roșie Belgrad în 1991, după o finală cu Olympique Marseille. În 1992 a semnat cu AS Roma, iar de-a lungul timpului a mai evoluat la Sampdoria, Lazio și Inter.

În 2006 s-a retras și și-a început ucenicia ca antrenor la Inter, unde i-a fost secund lui Mancini. Din postura de antrenor principal, el a pregătit formațiile Bologna, Catania, Fiorentina, Serbia, AC Milan, Torino, Sporting.