MAE, atenționare de călătorie pentru românii care merg în Belgia

Ministerul Afacerilor Externe a transmis cetățenilor români care urmează să tranziteze Belgia că vineri va avea loc o manifestaţie naţională a sindicatelor belgiene, fapt care ar putea perturba transportul rutier, feroviar și aerian.

Dec 16, 2022 - 06:45
Dec 16, 2022 - 07:09
Urmărește-ne peGoogle news
MAE, atenționare de călătorie pentru românii care merg în Belgia
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

Ministerul Afacerilor Externe recomandă, pentru informaţii suplimentare, urmărirea paginilor web ale companiilor aeriene, ale aeroporturilor şi ale companiilor de transport în comun.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: +3223475338, +3223436935, +3223441658, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă. 

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României din Regatul Belgiei: +32497428663.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă, de asemenea, consultarea paginilor web: https://bruxelles.mae.rohttps://www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.