Vasile Lavric, cunoscut drept „mâncătorul de femei”, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare

Vasile Lavric, cunoscut drept „mâncătorul de femei”, a fost găsit vinovat pentru comiterea infracțiunii de violență în familie în varianta omorului calificat și profanare de cadavre sau morminte.

Dec 15, 2022 - 15:58
Dec 15, 2022 - 16:01
Urmărește-ne peGoogle news
Vasile Lavric, cunoscut drept „mâncătorul de femei”, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare
Foto: Vasile Lavric

Soluția aparține magistraților Tribunalului Suceava și nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel.

Vasile Lavric a fost arestat preventiv în 2020 și de atunci nu a mai fost eliberat. Bărbatul se află în Penitenciarul Botoșani.

El este cercetat în prezent pentru uciderea soției sale, Auricăi Bodnărescu.

”În urma cercetărilor efectuate, a rezultat că inculpatul, în noaptea de 10/11 iunie 2020, și-ar fi luat soția de la domiciliul comun situat în municipiul Rădăuți, transportând-o într-un loc necunoscut, după care, pe fondul geloziei, ar fi agresat-o suprimându-i cu intenție viața și apoi i-ar fi ascuns cadavrul, care nu a mai fost găsit. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asupra a șapte bunuri imobile ale inculpatului, respectiv asupra a două autoturisme. Totodată, procurorii au solicitat în baza art. 330 din Codul de procedură penală menținerea măsurii arestării preventive și a sechestrului asigurător constituit”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, transmis la data trimiterii în judecată a lui Vasile Lavric.

Vasile Lavric este un mecanic auto, care deţine un service în municipiul Rădăuţi, în imediata apropiere a locuinţei familiei Iordache.

El a intrat în atenția Poliției după dispariţia tinerelor surori Iordache, cu care acesta ar fi avut relații de iubire. Este vorba despre Iuliana, dispărută în anul 1995, când avea doar 16 ani, Nicoleta, de 31 de ani, şi Ramona care avea 18 ani, ambele dispărute în 2005, la trei luni distanţă una de cealaltă.

În timp ce bărbatul susţinea că cele trei fete au plecat „la produs în Italia”, anchetatorii suspectau că el le-a omorât şi îngropat, deşi nu au reuşit nici până în ziua de astăzi să dovedească presupusele fapte.

În 2014, mecanicul a ajuns în arestul Poliţiei bucureştene, după ce oamenii legii au făcut noi percheziţii în locuinţa sa, unde au găsit oseminte îngropate. În urma analizelor efectuate în laborator, s-a dovedit că nu erau de proveninţă umană.

Cea mai mare apărătoare a lui Lavric a fost atunci Aurica Bodnărescu,dispărută în urmă cu doi ani.

În urma valului de cercetări demarat în 2020, anchetatorii au ajuns la concluzia că numărul victimelor lui Lavric ar fi ajuns la șase. Înainte de dispariţia Auricăi Bodnărescu şi a celor 3 surori Iordache, mecanicul auto Vasile Lavric a mai avut încă două soţii.

Adevărul a dat publicităţii această informaţie în anul 2014, când a arătat că cele două neveste au decedat în condiţii stranii.

Bărbatul s-a căsătorit de tânăr, la 18 ani, tot cu o femeie pe nume Nicoleta, o localnică. Cei doi au avut două fete. La puţin timp după nuntă, Vasile a plecat în armată.

În timpul stagiului militar, bărbatul a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru viol. „De fapt nu a fost viol, dar, de ruşinea părinţilor, aşa a declarat fata”, mărturisea, în trecut, Vasile. 

După ce a fost eliberat, soţia a intentat divorţ şi la scurt timp s-a stins din viaţă într-un accident de circulaţie.

Ulterior, bărbatul s-a căsătorit cu Cristina, o tânără cu care s-a cunoscut în fabrica unde munceau amândoi. Cristina i-a născut doi copii, care au rămas orfani de mamă la doi şi respectiv trei ani. La doar 21 de ani, Cristina ar fi făcut infarct.

Sursa: Adevărul