Un avion de vânătoare Eurofighter s-a prăbuşit în Italia - Pilotul în vârstă de 33 de ani a fost găsit mort

Un avion de vânătoare Eurofighter al Forţelor Aeriene din Italia s-a prăbuşit marţi seara, în timp ce se întorcea de la antrenmanet la baza militară Trapani Birgi, Sicilia. Cadavrul pilotului, în vârstă de 33 de ani, a fost găsit la mică distanţă de aeronavă, informează Corriere della Sera.

Urmărește-ne peGoogle news
Un avion de vânătoare Eurofighter s-a prăbuşit în Italia - Pilotul în vârstă de 33 de ani a fost găsit mort
Foto: Corriere della Sera

Din primele investigaţii avionul de vânătoare Eurofighter s-a prăbuşit în urma unei explozii în zbor, arată sursa citată. O cameră de supraveghere de la o casă din zonă a surprins momentul exploziei.

Trupul neînsufleţit al pilotului Fabio Antonio Altruda, în vârstă de 33 de ani, a fost găsit la mică distanţă de aeronavă. Descoperirea cadavrului a avut loc în zona Locogrande, la câțiva kilometri nord de Marsala, unde avionul s-a prăbușit din cauze care nu au fost încă stabilite.

Căpitanul Altruda se înrolase în Academia Forțelor Aeriene din Pozzuoli în 2007. Avea la activ sute de ore de zbor, chiar și în afara granițelor italiene, fiind adesea implicat în misiuni NATO.

Potrivit Forțelor Aeriene, care au ordonat o anchetă pentru a stabili cauza accidentului, aeronava s-a prăbuşit în timp ce se întorcea dintr-o misiune de antrenament.

Alarma a fost declanșată la ora 18:00, la aproximativ 8 km sud-est de baza aeriană. Un elicopter a decolat imediat de la baza din Trapani pentru a localiza zona exactă a impactului și pentru a căuta pilotul.

Avionul s-a dezintegrat în urma impactului, iar fragmente cuprinse de flăcări au fost găsite şi la câteva sute de metri distanță.

Procuratura din Trapani a deschis o anchetă. „În numele Ministerului Apărării și al meu personal, doresc să exprim cele mai profunde condoleanțe familiei căpitanului pilot Fabio Antonio Altruda”, a transmis ministrul Apărării, Guido Crosetto.

Sursa: Libertatea