Poșta Română s-a extins în Republica Moldova

Poșta Română a anunțat luni deschiderea la Chișinău a primei sale subsidiare externe, denumită Poșta Română SRL, prin care va continua parteneriatul comercial cu Întreprinderea de Stat “Poșta Moldovei”.

Dec 12, 2022 - 18:14
Urmărește-ne peGoogle news
Poșta Română s-a extins în Republica Moldova
Foto: Poșta Română/ imagine cu caracter ilustrativ

Poșta Română SRL funcționează în incinta clădirii International Business Centre Skytower, la etajul 5.

Pentru început, operatorii de servicii interesați de tipar, insert în plicuri și distribuire din Republica Moldova le pot realiza pe toate, integrat, la Fabrica de Timbre, sucursală a Poștei Române, a anunțat compania cu privire la serviciile pe care le va furniza în țara vecină.

Totodată, prin prezența pe piața din Republica Moldova, Poșta Română vrea să crească semnificativ volumele actuale și frecvența rutelor poștale dintre cele două țări.

Deschiderea primei subsidiare externe a Poștei Române la Chișinău se înscrie în eforturile proiectului “România – hub logistic“. Prin acest proiect, printre altele, Poșta Română intenționează să sprijine integrarea spațiului geografic al Republicii Moldova în vederea dezvoltării unui nod logistic important în zona Europei de Sud–Est.

Înființarea subsidiarei din Chișinău are ca punct de plecare memorandumul privind strategia de dezvoltare a Poștei Române prin Digitalizare - Automatizare – Robotizare-Tehnologizare (D.A.R.T.), aprobat de către Guvern în aprilie 2022. Prin acest act, compania și-a asumat internaționalizarea, respectiv elaborarea unor strategii pe termen lung pentru a-și lărgi aria în care activează.

Sursa: HotNews